Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/446
Назва: | Теоретичне та експериментальне визначення коефіцієнта утримання рідини твердою фазою та коефіцієнта розподілу екстрактивної речовини між фазами при екстракції в системі "тверде тіло — рідина" |
Автори: | Зайцев, О. І. Бойко, М. М. Антонова, Л. В. Гладух, Є. В. Zaytsev, А. I. Boyko, N. N. Antonova, L. V. Gladukh, Ye. V. |
Теми: | фармацевтична технологія;екстрагування;математичне моделювання;pharmaceutical technology;extraction;mathematical modeling |
Дата публікації: | 2007 |
Видавництво: | НФаУ |
Бібліографічний опис: | Теоретичне та експериментальне визначення коефіцієнта утримання рідини твердою фазою та коефіцієнта розподілу екстрактивної речовини між фазами при екстракції в системі "тверде тіло — рідина" / О. І. Зайцев, М. М. Бойко, Л. В. Антонова, Є. В. Гладух // Вісник фармації. - 2007. - № 4. - С. 37-41. |
Короткий огляд (реферат): | Обговорені фактори, які впливають на кінетику та рівновагу процесу екстракції з твердої речовини. Доведена методика, що дозволяє дослідним шляхом визначити коефіцієнт утримання рідини твердою фазою та коефіцієнт розподілу екстрактивної речовини між фазами, оцінена погрішність запропонованої методики. Теоретично отримана залежність між ступенем недовитягання, коефіцієнтом надлишку поглинача та кількістю ступенів екстракції, що дає змогу проводити оптимізацію технологічних параметрів процесу екстракції. Промислове обстеження підтвердило адекватність залученої залежності з погрішністю 1,65%. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/446 |
ISSN: | 1562-7241 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
37-41.pdf | 125,96 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.