Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/457
Title: Розробка складу та технології лікарського препарату у вигляді гранул для лікування і профілактики запальних захворювань шлунково-кишкового тракту
Authors: Спиридонов, С. В.
Дмитрієвський, Д. І.
Spyrydonov, S. V.
Dmitrievsky, D. I.
Keywords: лікарська рослинна сировина;гастроентерологія;medicinal herbs;gastroenterology
Issue Date: 2007
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Спиридонов, С. В. Розробка складу та технології лікарського препарату у вигляді гранул для лікування і профілактики запальних захворювань шлунково-кишкового тракту / С. В. Спиридонов, Д. І. Дмитрієвський // Вісник фармації. - 2007. - № 1. - С. 28-31.
Abstract: Запропонований та обгрунтований склад і технологія отримання лікарського препарату у вигляді гранул на основі рослинних субстанцій для лікування та профілактики запальних захворювань шлунково-кишкового тракту. За результатами проведених фізичних і технологічних досліджень доведено, що гранули володіють кращими технологічними властивостями в порівнянні з порошками, з яких вони отримані. Запропонований вид сушки-деконтамінації, який полягає у витримці вологих гранул у сушильній шафі при 37˚С і подальшому підвищенні температури до 100˚С. Експериментально підтверджена висока гігроскопічність препарату. Запропонований і обгрунтований вид упаковки гранул з ламінатного паперу.
Proposed and justified by the composition and technology for the drug in the form of granules based on herbal substances for the treatment and prevention of inflammatory diseases of the gastrointestinal tract. According to the results of physical and technological research proved that the pellets have better technological properties as compared with powders from which they are received. The proposed drying, decontamination, which is the endurance of moist pellets in oven at 37 ˚ C and a further increase in temperature to 100 ˚ C. Experimentally confirmed high hygroscopicity of the drug. Proposed and justified form of packing pellets laminate paper.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/457
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
28-31.pdf103,23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.