Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/488
Назва: Мікробіологічні дослідження з вибору консерванту і його концентрації при створенні перорального вітамінного гелю для дітей
Автори: Запорожська, С. М.
Стрілець, О. П.
Грубник, І. М.
Zaporozhska, S. M.
Strilets, O. P.
Grubnik, I. M.
Теми: консервант;вітамінний гель для дітей;vitamin gel for children;preservative
Дата публікації: 2009
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Запорожська, С. М. Мікробіологічні дослідження з вибору консерванту і його концентрації при створенні перорального вітамінного гелю для дітей / С. М. Запорожська, О. П. Стрілець, І. М. Грубник // Клінічна фармація. - 2009. - № 3. - С. 58-61. - Бібліогр. : с.60-61
Короткий огляд (реферат): На підставі проведених порівняльних мікробіологічних досліджень з вибору консерванту серед тих, які використовуються у приготуванні лікарських форм, а саме: кислоти сорбінової, ефіри n-оксибензойної кислоти (ніпагін, ніпазол), кислоти бензойної та ін., було вивчено антимікробну ефективність даних консервантів у концентрації 0,1%. Усі використані у гелі консерванти володіють антимікробною активністю : через 14 діб дослідження Lg зменшення вихідного мікробного навантаження для бактерій складало не менше 3, а для грибів - не менше 1; через 28 діб після обсіменіння у деяких зразках спостерігалося колонієутворюючих одиниць тест-мікроорганізмів, які використовуються. Результати експерименту свідчать про ефективну антимікробну активність консерванту кислоти сорбінової на протязі всьго терміну дослідження. На підставі результатів дослідження обгрунтовано вибір консерванту - кислоти сорбінової у концентрації 0,1% у складі перорального вітамінного гелю для дітей як найбільш ефективного.
The microbiological efficiency of the preservatives has been studied in the concertration of 0,1% on the basis of the comparative microbiological research in choosing a preservative among those that are used for preparing medicinal forms, namely : sorbic acid, esters of p-oxybenzoic (nipagin, nipazol), benzoic acid, etc. All preservatives used in the gel possess the antimicrobial activity: in 14 days of the research Lg of the initial microbial load decrease for bacteria was not less than 3, and for fungi it was not less than 1; in 28 days after semination the increase of colony-forming units of test-microorganisms used was observed. The experimental results testify the effective antimicrobial activity of the sorbic acid preservative during the whole experimental. On the basis of the research results obtained the choice of the preservative is grounded, the most effective being sorbic acid in the concentration of 0,1% in the composition of a peroral vitamin gel for children.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/488
ISSN: 1562-726Х
Розташовується у зібраннях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри бiотехнологiї

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
58-61.pdf120,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.