Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/547
Title: Кількісне визначення фенольних сполук Lens culinaris
Authors: Романова, С. В.
Ковальов, С. В.
Romanova, S. V.
Kovalyov, S. V.
Keywords: фенольні сполуки;сочевиця;phenolic compounds;lens culinaris
Issue Date: 2009
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Романова, С. В. Кількісне визначення фенольних сполук Lens culinaris / С. В. Романова, С. В. Ковальов // Вісник фармації. - 2009. - № 2. - С. 24-26.
Abstract: Проведено фітохімічне дослідження трави сочевиці харчової. Встановлено кількісний вміст гідроксикоричних кислот (2,16+-0,03)%, флавоноїдів (2,32+-0,04)%, поліфенольних сполук (2,42+-0,04)%. Експериментальні дані вказують на перспективність використання сировини для одержання фармакологічних засобів.
The phytochemical investigation of lens culinaris herb has been carried out. The quantitative content of hydroxycinnamomic acids (2,16+-0,03)%, flavonoids (2,32+-0,04)%, polyphenol compounds (2,42+-0,04)%, has been determined. The experimental data indicate the perspective of using the raw material for obtaining pharmacological remedies.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/547
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
str_24-26.pdf101,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.