Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/558
Title: Фармакогностичне вивчення Allium cepa L. та отримання на його основі лікарських субстанцій
Authors: Шевцов, І. М.
Shevtsov, I. M.
Keywords: цибуля ріпчаста;лікарські рослини;стандартизація;флавоноїдні сполуки;onion;medicinal plants;standardization;flavonoid compounds
Issue Date: 2011
Bibliographic description (Ukraine): Шевцов, І. М. Фармакогностичне вивчення Allium cepa L. та отримання на його основі лікарських субстанцій : автореф. дис. ... канд. фармац. наук : 15.00.02 / І. М. Шевцов. - Х., 2011. - 22 с. - Бібліогр. : с.17-19
Abstract: Дисертація присвячена вивченню біологічно активних речовин лусок цибулі ріпчастої сортів Буран, Халцедон та Золотистий та отриманих з них субстанцій. Досліджено якісний склад та визначено кількісний вміст основних груп біологічно активних речовин в сировині, в індивідуальному стані виділено 26 сполук та встановлено їх структуру. Встановлено наявність і кількісний вміст 17 амінокислот, 21 макро- та мікроелементу, 23 жирних кислот. Отримано сухий екстракт з лусок цибулі ріпчастої, визначено кількісний вміст основних груп біологічно активних речовин та встановлено його виражену протимікробну дію. Розроблено параметри стандартизації та проекти МКЯ на сировину - луски цибулі ріпчастої та отриманий з них сухий екстракт. Створено добавку дієтичну серії «ЮВЕТ» «Овочева з цибулі», визначено параметри її стандартизації та розроблено технічні умови виробництва ТУ У 15.8.-35477619-001:2008 (виробник – ПП “Порошкова галузь України”).
The thesis is devoted to the study of biologically active substances from skins of onion bulbs of Buran, Chaltsedon and Golden varieties and of substances obtained from them. The qualitative composition and quantitative content of main groups of biologically active substances was studied, 26 compounds were obtained in individual state and their structure was determined. The presence and quantitative content of 17 amino acids, 21 macro- and microelements, 23 fatty acids were determined. The dry extract of skins of onion bulbs was obtained, the quantitative content of main groups of biologically active substances in it and its expressed antimicrobial activity was determined. The standardization parameters and project of quality control methods for the raw material - skins of onion bulbs and the dry extract obtained from them were developed. A dietary supplement from the series “YUVET” “Vegetable from the onion” was created, its standardization parameters were determined and technical specifications TS U 15.8.-35477619-001:2008 (the producer – PE “Poroshkova galuz’ Ukrainy”) were developed.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/558
Appears in Collections:15.00.02.Фармацевтична хімія та фармакогнозія

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Шевцов.doc420,5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.