Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6080
Назва: Вивчення антимікробної активності настоянок кореня та листя лопуха великого
Інші назви: Изучение антимикробной активности настоек корня и листьев лопуха большого
Study of antimicrobial activity of burdock large root and leaf tinctures
Автори: Опрошанська, Т. В.
Опрошанская, Т. В.
Oproshanska, T. V.
Теми: burdock large;root;leaf;tincture;antimicrobial activity;лопух большой;корень;лист;настойка;антибактериальная активность;лопух великий;корінь;листя;настоянка;антимікробна активність
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Опрошанська, Т. В. Вивчення антимікробної активності настоянок кореня та листя лопуха великого / Т. В. Опрошанська // Проблеми екологічної та медичної генетики і клінічної імунології : зб. наук. пр. - 2013. - Вип. 3. - С. 258-262.
Короткий огляд (реферат): Изучена антимикробная активность настоек корня и листа лопуха большого. В результате определено, что настойка листа обладает более высокой антимикробной активностью, чем настойка корня. Самую высокую антимикробную активность настойка листа показала по отношению к микроорганизмам Escherichia coli, Staphylococcus aureus и Basillus subtilis, а настойка корня – по отношению к грибкам Candida albicans и Penicillum.
The antimicrobial activity of burdock large root and leaf tinctures has studied. It is determined that leaf tincture has more hair antimicrobial activity than root tincture. Leaf tinctures of burdock large has have the biggest antimicrobial activity for microorganism of Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Basillus subtilis and root tinctures has have the biggest antimicrobial activity for Candida albicans and Penicillum.
Вивчено антимікробну активність настоянок кореня та листя лопуха великого. Встановлено, що антимікробна активність настоянки листя вища ніж настоянки кореня. Найбільший діаметр зони затримки росту мікроорганізмів під дією настоянки листя спостерігався по відношенню до мікроорганізмів Escherichia coli, Staphylococcus aureus та Basillus subtilis, а настоянки кореня – по відношенню до грибків Candida albicans та Penicillum.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6080
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
антимикробная активность.doc66,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.