Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6154
Назва: | Види родини пасльонові як перспективні джерела флавоноїдів |
Інші назви: | Виды семейства Пасленовые как перспективные источники флавоноидов Members of the Solanaceae family as promising sources of flavonoids |
Автори: | Прокопенко, Ю. С. Георгіянц, В. А. Міщенко, В. А. Георгиянц, В. А. Georgiyants, V. A. Мищенко, В. А. Mishchenko, V. A. Prokopenko, Yu. S. |
Теми: | флавоноїди;родина пасльонові;флавоноиды;семейство пасленовые;Solanaceae family;flavonoids |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | ПВНЗ «Київський медичний університет Української асоціації народної медицини» |
Бібліографічний опис: | Прокопенко Ю. С. Види родини пасльонові як перспективні джерела флавоноїдів / Ю. С. Прокопенко, В. А. Георгіянц, В. А. Міщенко. // Фітотерапія. Часопис. – 2014. – №4. – С. 74-77. |
Короткий огляд (реферат): | Article presents results of the research which was devoted to the study of
the content of flavonoids in aerial parts of the food, officinal and decorative
plants of the Solanaceae family. It has been found that Lycium barbarum
leaves, Capsicum annuum herb, and Physalis alkekengi herb are characterized
by the highest content of flavonoids calculated as rutin: 1,71 %; 1,68 % and
1,36 %, respectively. В статье представлены результаты экспериментального исследования, посвященного изучению флавоноидов в надземных частях пищевых, официнальных и декоративных растений семейства пасленовые. Обнаружено, что наивысшим содержанием флавоноидов в пересчете на рутин характеризуются листья дерезы обыкновенной (1,71 %), трава перца однолетнего (1,68 %), а также трава физалиса обыкновенного (1,36 %). У статті наведено результати експериментального дослідження, присвяченого вивченню вмісту флавоноїдів у надземних частинах харчових, офіцинальних та декоративних рослин родини пасльонові. Визначено, що найвищим вмістом флавоноїдів у перерахунку на рутин характеризуються листя дерези звичайної (1,71 %), трава перцю однорічного (1,68 %) та трава фізаліса звичайного (1,36 %). |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6154 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
65.pdf | 405,9 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.