Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6302
Назва: Вивчення органічних кислот у шлунковому зборі
Інші назви: Изучение органических кислот в желудочном сборе
Study of organic acids in gastric species
Автори: Кисличенко, О. А.
Кисличенко, А. А.
Kyslychenko, O. A.
Теми: шлунковий збір;аскорбінова кислота;щавлева кислота;органічні кислоти;яблучна кислота;лимонна кислота;лимонная кислота;аскорбиновая кислота;желудочный сбор;органические кислоты;щавелевая кислота;яблочная кислота;oxalic acid;ascorbic acid;organic acids;gastric species;malonic acid;citric acid
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Кисличенко, О. А. Вивчення органічних кислот у шлунковому зборі / О. А. Кисличенко // Фармацевтичний часопис. - 2014. - № 4. - С. 27-30.
Короткий огляд (реферат): в результате исследования установлено наличие в свободном состоянии в желудочном сборе яблочной, лимонной, щавелевой, салициловой и винной кислот и определено их количественное содержание. Установлено, что содержание органических кислот в сборе составляет (1,23±0,05) %. Также установлено, что содержание аскорбиновой кислоты в исследуемом сборе составляет (0,13±0,05) %. Полученные данные могут быть использованы при разработке соответствующих разделов методик контроля качества
such organic acids as citric, malonic, oxalic, tartratic and salicylic are found in gastric species in free state. Quantitative content of organic acids was determined and it equals (1.23±0.05) %. Quantitative content of ascorbic acid was also determined and, according to the results, it equals (0.13±0.05) %. The obtained data can be used for working out the corresponding chapters of quality control documentation
у результаті дослідження встановлено наявність у вільному стані в шлунковому зборі лимонної, щавлевої, яблучної, винної та саліцилової кислот та визначено їх кількісний вміст. Вміст аскорбінової кислоти у зборі склав (0,13±0,05) %. Одержані дані можуть бути використані при розробці відповідних розділів методик контролю якості на досліджувані збори
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6302
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
кисличенко.pdf162,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.