Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6446
Назва: Фенольные соединения сухого экстракта травы Asperula odorata L.
Інші назви: The phenolic compounds of sweet woodruff (Asperula odorata L.) herb’s dry extract
Автори: Ильина, T. В.
Юрченко, Н. С.
Ковалева, А. М.
Ilyina, Т. V.
Yurchenko, N. S.
Кovalyova, А. М.
Ілліна, Т. В.
Юрченко, Н. С.
Ковальова, А. М.
Теми: ясменник душистый;сухой экстракт;ВЭЖХ;спектрофотометрия;фенилпропаноиды;sweet woodruff;dry extract;HPLC;spectrophotometry;phenylpropanoids;сухий екстракт;спектрофотометрія;фенілпропаноіди
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Ильина, Т. В. Фенольные соединения сухого экстракта травы Asperula odorata L. / Т. В. Ильина, Н. С. Юрченко, А. М. Ковалева // Вестник ЮКГФА. – 2014. – № 3 (68), Т. 4. – С. 59-62.
Короткий огляд (реферат): Методом ВЭЖХ исследован состав фенольных соединений сухого экстракта травы ясменника душистого. Идентифицированы и установлено количественное содержание хлорогеновой, o-кумаровой, п-кумаровой, 4,5-дикофеилхинной кислот, кверцетина, рутина, кемпферол-3-O-глюкозида, кемпферол-3-O-рутинозида. Доминирующими являются хлорогеновая кислота и рутин. Спектрофотометрическим методом определено содержание гидроксикоричных кислот – 7,57%, флавоноидов – 3,69%, танинов – 13,00% и суммы полифенолов – 67,00%.
The composition of phenolic compounds of sweet woodruff herb’s dry extract have been investigated by the method of HPLC. The content of chlorogenic, o-coumaric, p-coumaric, 4,5-dikofeilchinic acids, quercetin, rutin, kaempferol-3-O-glucoside, kaempferol-3-O-rutinoside was identified and quantified. The chlorogenic acid and rutin are dominant compounds. The content of hydroxycinnamic acids - 7.57%, flavonoids - 3.69%, tannins - 13.00% and the amount of polyphenols - 67.00% was quantified by spectrophotometric analysis.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6446
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ильина.pdf354,22 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.