Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/697
Title: Дослідження компонентного складу ефірних олій Anethum graveolens L. та Apium graveolens L.
Authors: Тернінко, І. І.
Кисличенко, В. С.
Александров, О. М.
Terninko, I. I.
Kislichenko, V. S.
Alexandrov, A. N.
Keywords: ефірні олії;кріп запашний;селера запашна;хроматографія;essential oils;chromatography;Anethum graveolens L.;Apium graveolens L.
Issue Date: 2009
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Тернінко, І. І. Дослідження компонентного складу ефірних олій Anethum graveolens L. та Apium graveolens L. / І. І. Тернінко, В. С. Кисличенко, О. М. Александров // Вісник фармації. - 2009. - № 4. - С. 16-19.
Abstract: З плодів Anethum graveolens L. та коренів Apium graveolens L. методом гідродистиляції були отримані ефірні олії, вихід яких склав 1,1% для плодів кропу та 0,05% для коренів селери. Якісний склад ефірних олій визначали за допомогою хромато-мас-спектрометричного методу на газовому хроматографі марки Нewlett-Packard 6890GC з мас-селективним детектором 5973N. У результаті експерименту було ідентифіковано 14 та 15 компонентів ефірних олій кропу та селери відповідно та встановлено їх кількісний вміст.
The essential oils were obtained from Anethum graveolens L. fruits and Apium graveolens L. roots by the method of hydrodistillation. Their yield was 1.1% for Anethum graveolens L. fruits and 0.05% for Apium graveolens L. roots. The chemical composition of the essential oils was determined by chromato-mass-spectrometric analysis performed on Hewlett-Packard 6890GC gas chromatographer with a mass-selective detector 5973N. As the result of the experiment 14 and 15 individual components in Anethum graveolens L. fruits and Apium graveolens L. Roots, respectively, have been identified and their quantitative composition have been determined.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/697
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16-19.pdf113,74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.