Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8113
Title: Дослідження смакових характеристик оромукозних пастилок
Other Titles: Исследования вкусовых характеристик оромукозных пастилок
Research taste characteristics of otorhinolaryngological lozenges
Authors: Запорожська, С. М.
Zaporozhska, S. M.
Запорожская, С. Н.
Keywords: пастилки;смакові характеристики;дослідження;пастилки;вкусовые характеристики;исследования;pastilles;taste characteristics;research
Issue Date: 2014
Publisher: Український журнал клiнiчної та лабораторної медицини
Bibliographic description (Ukraine): Запорожська, С. М. Дослідження смакових характеристик оромукозних пастилок / С. М. Запорожська // Український журнал клiнiчної та лабораторної медицини. - 2013. - № 4. - С. 229-231.
Abstract: П роведено аналiз смакових характеристикi розрахована формула основного смаку пастилки з ефiрною олiєю iмбиру — О3Г1. Iн- декси розраховували як середнє арифметичне значення всiх показникiв. Подвiйна оцiнка ко- ригуючого потенцiалу речовини забезпечила об’єктивнiсть i надiйнiсть методу. З проведено- го аналiзу визначено оптимальний вмiст ефiр- ної олiї iмбиру 0,06%. Було вiдзначено, що пас- тилки з вмiстом олiї iмбиру в кiлькостi 0,06% за смаковими характеристиками не поступають- ся пастилкам, якi iснують на ринку України i вмiщують ефiрну олiю iмбиру.
Проведен анализ вкусовых характеристик и рассчитана формула основного вкуса пастилки с маслом имбиря — О3Г1. Индексы рассчитаны как среднее арифметическое значение всех показателей. Из проведенного анализа определено оптимальное содержание эфирного масла имбиря 0,06%. Было отмечено, что пастилки с содержанием масла имбиря в количестве 0,06% по вкусовым характеристикам не уступают пастилкам, которые существуют на фармацевтическом рынке Украины, содержащим эфирное масло имбиря.
We have analyzed the taste characteristics and calculated the main taste configuration of the pastilles with essential oil of ginger — O3G1 Indices were calculated as the arithmetic mean values of all parameters. The dual rating corrective potential substance provided objectivity and reliability of the method. For further studies we have chosen concentration 0,06 gr. ginger oil. It was noted that pastilles containing ginger oil in an amount of 0,06 gr. for the taste characteristics are not inferior pastilles that exist at the market of Ukraine and contain essential oil of ginger.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8113
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ujkl_2013_8_4_50.pdf628,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.