Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/831
Назва: Динаміка вивільнення кетоконазолу з безводної гелевої основи
Автори: Половко, Н. П.
Гусаров, В. І.
Губарь, С. М.
Коваленко, С. М.
Polovko, N. P.
Gusarov, V. I.
Gubar, S. M.
Kovalenko, S. M.
Теми: кетоконазол;гель;хроматографія;антимікотичні препарати;ketoconazol;gel;chromatography;antimycotic drugs
Дата публікації: 2010
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Динаміка вивільнення кетоконазолу з безводної гелевої основи / Н. П. Половко, В. І. Гусаров, С. М. Губарь, С. М. Коваленко // Вісник фармації. - 2010. - № 3. - С. 19-21.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати дослідження вивільнення кетоконазолу з гелевої та емульсійної основи. Розроблено методику визначення кетоконазолу з використанням методу високоефективної рідинної хроматографії. Визначено, що більш повне вивільнення кетоконазолу відбувається з гелевої основи. Встановлено доцільність використання безводного гелю на основі карбомера та гідрофільних неводних розчинників: пропіленгліколю, ПЕО-400, гліцерину та етилового спирту в розробці складу антимікотичного гелю з кетоконазолом.
The results of the research of ketokonazol releasing from gel and emulsion bases are given. The method for determination of ketokonazol has been developed using of the HPLC method. The most complete release of ketokonazol occurs from the gel base. The expediency of using the anhydrous gel based on carbomer and hydrophilic non-aqueous solvents — propylene glycol, macrogol-400, glycerol and ethanol when developing the composition of the antimycotic gel with ketokonazol has been determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/831
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри АТЛ
Наукові публікації кафедри управління та забезпечення якості
Наукові публікації С. М. Коваленко

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19-21.pdf101,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.