Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8664
Назва: Дослiдження смакових характеристик оромукозних пастилок
Інші назви: Исследования вкусовых характеристик оромукозных пастилок
Research taste characteristics of otorhinolaryngological lozenges
Автори: Запорожська, С. М.
Zaporozhska, S. M.
Запорожская, С. Н.
Теми: пастилки;вкусовые характеристики;исследования;pastilles;taste characteristics;research;пастилки;смакові характеристики;дослiдження
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Запорожська, С. М. Дослiдження смакових характеристик оромукозних пастилок / С. М. Запорожська // Український журнал клiнiчної та лабораторної медицини. - 2013. - №4. - С. 229-231.
Короткий огляд (реферат): Проведен анализ вкусовых характеристик и рассчитана формула основного вкуса пастилки с маслом имбиря — О3Г1. Индексы рассчитаны как среднее арифметическое значение всех пока- зателей. Из проведенного анализа определено оп- тимальное содержание эфирного масла имбиря 0,06%. Было отмечено, что пастилки с содержа- нием масла имбиря в количестве 0,06% по вкусовым характеристикам не уступают пастилкам,которые существуют на фармацевтическом рынке Украины, содержащим эфирное масло имбиря
Проведено аналiз смакових характеристик i розрахована формула основного смаку пастилки з ефiрною олiєю iмбиру — О3Г1. Iндекси розраховували як середнє арифметичне значення всiх показникiв. Подвiйна оцiнка коригуючого потенцiалу речовини забезпечила об’єктивнiсть i надiйнiсть методу. З проведеного аналiзу визначено оптимальний вмiст ефiрної олiї iмбиру 0,06%. Було вiдзначено, що пастилки з вмiстом олiї iмбиру в кiлькостi 0,06% за смаковими характеристиками не поступаються пастилкам, якi iснують на ринку України i вмiщують ефiрну олiю iмбиру.
We have analyzed the taste characteristics and calculated the main taste configuration of the pastilles with essential oil of ginger — O3G1 Indices were calculated as the arithmetic mean values of all parameters. The dual rating corrective potential substance provided objectivity and reliability of the method. For further studies we have chosen concentration 0,06 gr. ginger oil. It was noted that pastilles containing ginger oil in an amount of 0,06 gr. for the taste characteristics are not inferior pastilles that exist at the market of Ukraine and contain essential oil of ginger.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8664
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Запорожская С.Н..pdf628,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.