Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8780
Назва: Вплив біофлавоноїдного комплексу з квасолі на стан коагуляційного гемостазу в інтактних щурів і у щурів з експериментальним стрептозотоциновим діабетом
Інші назви: Влияние биофлавоноидного комплекса из фасоли на состояние коагуляционного гемостаза у интактных животных и у животных с экспериментальным стрептозотоциновым диабетом
Тhe effect of bioflavonoid complex of bean on the coagulative hemostasis in intact rats and in rats with experimental streptozotocin-induced diabetes
Автори: Рибак, В. А.
Малоштан, Л. М.
Рыбак, В. А.
Малоштан, Л. Н.
Rybak, V. A.
Maloshtan, L. М.
Теми: стрептозотоциновий діабет;коагуляційний гемостаз;кверцетин;біофлавоноїдний комплекс з квасолі;стрептозотоциновый диабет;коагуляционный гемостаз;кверцетин;биофлавоноидный комплекс из фасоли;streptozotocin-induced diabetes;coagulation hemostasis;quercetin;bioflavonoid complex made of beans
Дата публікації: 2015
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Рибак, В. А. Вплив біофлавоноїдного комплексу з квасолі на стан коагуляційного гемостазу в інтактних щурів і у щурів з експериментальним стрептозотоциновим діабетом / В. А. Рибак, Л. М. Малоштан // Український біофармацевтичний журнал. - 2015. - №4. - С. 8-12.
Короткий огляд (реферат): На підставі проведених досліджень виявлено, що використання біофлавоноїдного комплексу з квасолі та кверцетину в інтактних щурів не сприяло вірогідному впливу на показники коагуляційного гемостазу. У тварин з експериментальним стрептозотоциновим діабетом біофлавоноїдний комплекс з квасолі та кверцетин нормалізували реологічні властивості крові. Використання в лікуванні ЦД 2-го типу біофлавоноїдного комплексу з квасолі дасть можливість попередити порушення рівноваги протромботичноїі фібрино-літичної властивості крові
На основании проведенных исследований выявлено, что использование биофлавоноидного комплекса из фасоли и кверцетина у интактных животных не способствовало достоверному влиянию на показатели коагуляционного гемостаза. У животных с экспериментальным стрептозотоциновым диабетом биофлавоноидный комплекс из фасоли и кверцетин нормализировали реологические свойства крови. Использование в лечении СД 2-го типа биофлавоноидного комплекса из фасоли даст возможность предупредить нарушения равновесия протромботических и фибринолитических свойств крови
On the basis of the conducted studies it has been found that use of the bio-flavonoid complex made of beans and quercetin in intact rats has not contributed to the likely impact on the indices of coagulation hemostasis. For the animals with experimental streptozotocin-induced diabetes the bioflavonoid complex made of beans and quercetin has been normalized with the help of blood rheology. The use of the bioflavonoid complex made of beans will allow to prevent imbalance prothrombotic and fibrinolytic properties of blood in the treatment of diabetes type 2
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8780
ISSN: 2311-715Х
Розташовується у зібраннях:Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Страницы из UBFZh4-15-2(1).pdf4,11 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.