Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9077
Назва: Розробка медичних жувальних гумок для застосування у стоматологічній практиці
Інші назви: The development of medicated chewing gums for use in dental practice
Разработка медицинских жевательных резинок для применения в стоматологической практике
Автори: Маслій, Ю. С.
Яковенко, О. В.
Маслий, Ю. С.
Яковенко, А. В.
Yakovenko, O.V.
Maslii, Yu. S.
Теми: жевательные резинки;стоматология;жувальні гумки;стоматологія;chewing gums;dentistry;медицинская жевательная резинка;протеолитические ферменты;Health in gum;лизоцим;метод прямого прессования;папаин;медична жувальна гумка;протеолітичні ферменти;Health in gum;medicated chewing gum;метод прямого персування;лізоцим;папаїн;Health in gum;direct compression method;lysozyme;proteolytic enzymes;papain
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Яковенко, А. В. Разработка медицинских жевательных резинок для применения в стоматологической практике / А. В. Яковенко, Ю. С. Маслий // Республиканский научный журнал “VESTNIK”of the South-Kazakhstan state pharmaceutical academy. – 2015. – № 4(73). – С. 113-116.
Короткий огляд (реферат): Цель работы: Широкое распространение заболеваний ротовой полости среди населения Украины обуславливает необходимость разработки и внедрения в производство новых стоматологических препаратов в рациональной лекарственной форме. Одной из самых перспективных лекарственных форм в этом направлении является медицинская жевательная резинка (МЖР). С разработкой новых жевательных основ для получения МЖР методом прямого прессования возможность выпуска данной лекарственной формы отечественными предприятиями возросла, а также расширило использование различных групп активных фармацевтических ингредиентов (АФИ) в их составе. Объектами исследований явились субстанции протеолитических ферментов – папаина и лизоцима, а также лекарственная форма – медицинская жевательная резинка. Выводы. Разработка МЖР с использованием протеолитических ферментов в качестве АФИ для комплексного лечения стоматологических заболеваний является перспективным заданием медицины и фармации.
Мета роботи: Широке поширення захворювань ротової порожнини серед населення України обумовлює необхідність розробки і впровадження у виробництво нових стоматологічних препаратів в раціональної лікарській формі. Однією з найбільш перспективних лікарських форм в цьому напрямку є медична жувальна гумка (МЖГ). З розробкою нових жувальних основ для отримання МЖГ методом прямого пресування можливість випуску даної лікарської форми вітчизняними підприємствами зросла, а також розширило використання різних груп активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) в їх складі. Об'єктами досліджень стали субстанції протеолітичних ферментів - папаїну і лізоциму, а також лікарська форма – медична жувальна гумка. Висновки. Розробка МЖГ з використанням протеолітичних ферментів в якості АФІ для комплексного лікування стоматологічних захворювань є перспективним завданням медицини і фармації.
Aim: Wide distribution of oral diseases among the population of Ukraine causes necessity of development and introduction of new dental formulations in a rational dosage form. One of the promising dosage forms in this regard is a medicated chewing gum (MCG). With the development of new gum bases for obtaining of MCG by direct compression the possibility of producing this dosage form by domestic enterprises has increased, and the use of different groups of active pharmaceutical ingredients (API) in their composition has expanded. The objects of research were the substance of proteolytic enzymes – papain and lysozyme, and dosage form – medicated chewing gum. Conclusions. The development of MCG with using of proteolytic enzymes as API for complex treatment of dental diseases is a promising task of Medicine and Pharmacy.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9077
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf397,61 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.