Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9562
Title: | Випробування ефективності антимікробних консервантів препарату «Ефіаль» |
Authors: | Борщевський, Г. І. Раілко, З. О. Рейда, В. П. Borshchevskiy, G. I. Railko, Z. О. Reida, V. P. Борщевский, Г. И. Раілко, З. О. Рейда, В. П. |
Keywords: | спрей;антимікробні консерванти;мікроорганізми;живильні середовища;лікарський препарат |
Issue Date: | 2015 |
Bibliographic description (Ukraine): | Борщевський, Г. І. Випробування ефективності антимікробних консервантів препарату «Ефіаль» / Г. І. Борщевський, З. О. Раілко, В. П. Рейда // Анали Мечниківського інституту. – 2015. – № 1. – С. 44–48 |
Abstract: | Стаття присвячена випробуванню ефективності антимікробних консервантів спрею «Ефіаль». Доведено, що обраний склад препарату «Ефіаль», спрей для зовнішнього застосування 15 мл у флаконі, забезпечує стабільність мікробіологічної чистоти препарату при зберіганні при температурі від 2 до 8 °С. Збільшення ефективності антимікробної дії препарату за рахунок заміни або підвищення концентрації консерванту при збереженні необхідних властивостей препарату неможливо. Належна мікробіологічна чистота препарату в процесі його використання після відкриття первинного пакування забезпечується відповідними умовами у процесі виробництва (фільтрація через фільтр з діаметром пор 0,22 мкм на момент випуску), визначеними умовами (температура від 2 до 8 °С ) і терміном зберігання - 7 діб. |
Description: | Борщевський, Г. І. Випробування ефективності антимікробних консервантів препарату «Ефіаль» / Г. І. Борщевський, З. О. Раілко, В. П. Рейда // Анали Мечниківського інституту. – 2015. – № 1. – С. 44–48 |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9562 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри АТЛ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Випробування ефективності антимікробних консервантів препарату «Ефіаль».PDF | 207,61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.