Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9593
Title: Study of organic acids in almond leaves
Authors: Lenchyk, L. V.
Samaneh Bayat
Kyslychenko, V. S.
Ленчик, Л. В.
Кисличенко, В. С.
Keywords: аlmond;leaves;gas chromatography;organic acids;мигдаль;листя;газова хроматографія;органічні кислоти;миндаль;листья;газовая хроматография;органические кислоты
Issue Date: 2015
Bibliographic description (Ukraine): Lenchyk, L. V. Study of organic acids in almond leaves / L. V. Lenchyk, Bayat Samaneh, V. S. Kyslychenko // Аннали Мечниковського інституту. - 2015. - № 2. - С. 47-50.
Abstract: Методом газовой хроматографии c масс спектрометричным детектором был изучен качественный состав и количественное содержание органических кислот в листьях миндаля, заготовленных в богарных садах Ирана. При хроматографировании использовали хроматографическую колонку - INNOWAX, диаметром 0,25 мм, длиною 30 м. Скорость газа-носителя (гелий): 1,2 мл / мин; температура нагревателя - 250 ° C. Температура термостата программировалась от 50 до 250 ° С со скоростью 4 ° С / мин. Установлено наличие и определено количественные содержание 32 органических кислот. Всего сырье содержало 1,80% органических кислот, в том числе (%) – 0,75 жирных; 0,95 ди- и три карбоновых; 0,10 фенолкарбоновых. Среди карбоновых кислот, содержание щавелевой и яблочной кислоты было наибольшим – 3616,41 и 3343,03 мг / кг, соответственно. Пальмитиновая и линолевая кислоты преобладали среди жирных кислот, (мг / кг) 2343,49 и 1963,60 соответственно. Среди фенольных кислот, в наибольшем количестве содержалась бензойная кислота (488,43 мг / кг).
Методом газової хроматографії з мас спектрометричним детектором був вивчений якісний склад і кількісний вміст органічних кислот в листях мигдалю, заготовлених в богарних садах Ірану. При хроматографування використовували хроматографичну колонку - INNOWAX, діаметром 0,25 мм, завдовжки 30 м. Швидкість газу-носія (гелій): 1,2 мл / хв; температура нагрівача - 250 ° C. Температура термостата програмувалася від 50 до 250 ° С зі швидкістю 4 ° С / хв.Встановлено наявність і визначено кількісні зміст 32 органічних кислот. Всього сировина містила 1,80% органічних кислот, у тому числі (%) – 0,75 жирних; 0,95 ді- і три карбонових; 0,10 фенолкарбонових. Серед карбонових кислот, вміст щавлевої і яблучної кислоти було найбільшим - 3616,41 і 3343,03 мг / кг, відповідно. Пальмітинова і лінолева кислоти переважали серед жирних кислот, (мг / кг) 2343,49 і 1963,60 відповідно. Серед фенольних кислот, в найбільшій кількості містилася бензойна кислота (488,43 мг / кг).
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9593
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ami_2015_2_7.pdf188,63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.