Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9729
Назва: Полісахариди та органічні кислоти трави грициків звичайних
Інші назви: Полисахариды и органические кислоты травы пастушьей сумки обыкновенной
Polysaccarides and organic acids of shepherd's purse herb
Автори: Колісник, Ю. С.
Кисличенко, В. С.
Кузнєцова, В. Ю.
Колесник, Ю. С.
Кузнецова, В. Ю.
Кисличенко, В. С.
Kolisnyk, Ju. S.
Kyslychenko, V. S.
Kuznetsova, V. Yu.
Теми: полисахариды;водорастворимые полисахариды;пектиновые вещества;гемицеллюлоза;пастушья сумка обыкновенная;бумажная и высокоэффективная жидкостная хроматография;полісахариди;водорозчинні полісахаридні комплекси;пектинові речовини;геміцелюлози;грицики звичайн;паперова та високоефективна рідинна хроматографія;polysaccharides;water soluble polysaccharides;pectin substances;hemicelluloses;Shepherd's purse;paper chromatography;HPLC
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Колісник, Ю. С. Полісахариди та органічні кислоти трави грициків звичайних / Ю. С. Колісник, В. С. Кисличенко, В. Ю. Кузнєцова // Фітотерапія. - 2013. - № 1. - С. 55-58.
Короткий огляд (реферат): Из травы пастушьей сумки получены полисахаридные комплексы. Методом нисходящей бумажной хроматографии исследован их мономер- ный состав. Высокоэффективной жидкостной хроматографией установ- лен состав углеводов и органических кислот.
З трави грициків звичайних отримані полісахаридні комплекси. Методом нисхідної паперової хроматографії досліджено їх мономірний склад. Високоефективною рідинною хроматографією встановлено склад вуглеводів та органічних кислот.
The polysaccharide complexes from Shepherd's purse herb were obtained and fractionalized. The monomer content of sugars was studied by using paper chromatography. The content of carbohydrates and organic acids were determined by the means of HPLC.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9729
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fch_2013_1_15.pdf174,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.