Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9757
Назва: Мінеральні речовини листя, квіток і коренів Tussilago Farfara
Інші назви: Минеральные вещества листьев, цветков и корней Tussilago Farfara
Minerals of leaves, flowers and roots of Tussilago Farfara
Автори: Кацуба, І. К.
Кацуба, И. К.
Katsuba, I. K.
Кисличенко, В. С.
Кисличенко, В. С.
Kyslychenko, V. S.
Новосел, О. М.
Новосел, О. М.
Novosel, O. M.
Теми: мінеральні речовини;мати-й-мачуха;атомно-адсорбційна спектроскопія;мать-и-мачеха;атомно-адсорбционная спектроскопия;минеральные вещества;atomic absorption spectroscopy;coltsfoot;minerals
Дата публікації: 2014
Бібліографічний опис: Кацуба, І. К. Мінеральні речовини листя, квіток і коренів Tussilago Farfara / І. К. Кацуба, В. С. Кисличенко, О. М. Новосел // Фітотерапія. - 2014. - № 1. - С. 58-59.
Короткий огляд (реферат): Методом атомно-адсорбційної спектроскопії вивчено якісний склад та встановлено кількісний вміст макро- та мікроелементів в листі, квіт- ках та коренях мати-й-мачухи. В результаті проведеного аналізу було встановлено наявність 15 елементів. В найбільших кількостях в усіх видах сировини, що досліджувалася, накопичуються калій, кальцій, силіцій, магній.
Методом атомно-адсорбционной спектроскопии определен качест- венный состав и количественное содержание макро- и микроэлементов в листьях, цветках и корнях мать-и-мачехи. В результате проведенного анализа было установлено наличие 15 элементов. В наибольшем коли- честве во всех видах исследуемого сырья накапливаются калий, кальций, кремний, магний.
The qualitative composition and quantitative content of minerals in the leaves, flowers and roots of coltsfoot were determined by using atomic absorption spectroscopy. 15 minerals were founded in studying object. Potassium, calcium, silicium and magnesium are the most abundant minerals.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9757
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fch_2014_1_16.pdf375,09 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.