Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9824
Назва: Iзопреноїдний склад сировини Viscum album
Інші назви: Izoprenoids composition of the Viscum album
Изопреноидный состав сырья Viscum album
Автори: Упир, Д. В.
Кисличенко, В. С.
Мартинов, А. В.
Упыр, Д. В.
Мартынов, А. В.
Кисличенко, В. С.
Upyr, D. V.
Kyslychenco, B. S.
Martynov, A. V.
Теми: терпеноиды;сырье;Viscum album;терпеноїди;сировина;raw material;terpenoids
Дата публікації: 2011
Бібліографічний опис: Упир, Д. В. Iзопреноїдний склад сировини Viscum album / Д. В. Упир, В. С. Кисличенко, А. В. Мартинов // Аннали Мечниковського інституту. - 2011. - № 4. - С. 298-302.
Короткий огляд (реферат): Методом газовой хроматографии исследован качест- венный состав и количественное содержание терпенои- дов в сырье омелы белой Viscum album L., заготовленной с разных деревьев-хозяев (липы и тополя). Содержание терпеноидов в сырье омелы составило 0,28 % и 0,14% соответственно. Было обнаружено 133 вещества, из них идентифицировано 98. Среди идентифицированных веществ 35 были найдены в обоих экстрактах; 9 - толь- ко в омеле заготовленной с липы (1,8-цинеол, камфора, β-эвдесмол и др.), 19 веществ - только в омеле заготов- ленной с тополя (α-изофорон, β-фарнезен, β-ионон, фарнезол, α-бисаболол и др).
Методом газової хроматографії досліджено якісний склад та кількісний вміст терпеноїдів у сировині омели білої Viscum album L.., що заготовлена з різних дерев- хазяїв (липи та тополі). Вміст терпеноїдів в траві омели склав 0,28 % та 0,14% відповідно. Було виявлено 133 речовини, з них ідентифіковано 98. Серед ідентифіко- ваних речовин 35 були знайдені в обох екстрактах; 9 - тільки в омелі заготовленій з липи (1,8-цинеол, камфо- ра, β-евдесмол та ін.), 19 речовин - тільки в омелі заго- товленій з тополі (α-ізофорон, β-фарнезен, β-іонон, фа- рнезол, α-бісаболол та ін.).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9824
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ami_2011_4_16.pdf377,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.