Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9868
Title: | Виділення та встановлення структури 4'-глікозидів кверцетину з трави гадючника в’язолистого (Filipendula ulmaria (L. ) maxim. ) |
Authors: | Бурда, Н. Є. Журавель, І. О. Кисличенко, В. С. Дємьохін, В. Б. Бурда, Н. Е. Журавель, И. А. Кисличенко, В. С. Демехин, В. Б. Burda, N. Ye. Zhuravel, I. O. Kyslychenko, V. S. Demiokhin, V. B. |
Keywords: | гадючник;УФ-, ІЧ-, ЯМР- спектри;хроматографія;флавоноїди;лабазник;ИК-, УФ- ЯМР-спектры;флавоноиды;хроматография;Meadowsweet;IR-, UV- NMR- spectra;flavonoids;chromatographic method |
Issue Date: | 2011 |
Bibliographic description (Ukraine): | Виділення та встановлення структури 4'-глікозидів кверцетину з трави гадючника в’язолистого (Filipendula ulmaria (L. ) maxim. ) / Н. Є. Бурда, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко, В. Б. Дємьохін // Фармацевтичний журнал. - 2011. - № 1. - С. 90-92. |
Abstract: | При помощи колоночной адсорбционной хроматографии на полиамидном сор-
бенте были выделены 3,5,7,3’-тетрагидроксифлавон-4’-О-β-D-галактопиранозид и
3,5,7,3’-тетрагидроксифлавон-4’-О-β-D-глюкопиранозид. Для подтверждения химического
строения выделеных веществ применяли химические реакции, кислотный гидролиз, бу-
мажную и тонкослойную хроматографию, ИК-, ЯМР- спектроскопию, а также показатель
температуры плавления. Using column adsorption chromatography on polyamide sorbent were isolated 3, 5, 7, 3’-tetrahydroxy fl avon-4’-O-β-D-galactopyranoside and 3,5,7,3’-tetrahydroxy fl avon-4’-O-β-D-glucopiranoside. For con fi rmation chemical structure of substances used chemical reactions, acid hydrolysis, TLC, PC, IR and NMR spectroscopy, and indicator melting temperature. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9868 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
pharmazh_2011_1_18.pdf | 280,72 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.