Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9870
Назва: | Порівняльний аналіз жирокислотного складу надземної та підземної частин кукурудзи звичайної |
Інші назви: | Сравнительный анализ жирокислотного состава надземной и подземной частей кукурузы обыкновенной |
Автори: | Кисличенко, В. С. Карпюк, У. В. Брюзгіна, Т. С. Середа, П. І. Кисличенко, В. С. Карпюк, У. В. Брюзгина, Т. С. Середа, П. И. Kyslychenko, V. S. Karpiuk, U. V. Bruzgina, T. S. Sereda, P. I. |
Теми: | газорідинна хроматографія;жирні кислоти;кукурудза звичайна;газожидкостная хроматография;жирные кислоты;кукуруза обыкновенная;Zea mays;fatty acids;gas-liquid chromatography |
Дата публікації: | 2011 |
Бібліографічний опис: | Порівняльний аналіз жирокислотного складу надземної та підземної частин кукурудзи звичайної / В. С. Кисличенко, У. В. Карпюк, Т. С. Брюзгіна, П. І. Середа // Фармацевтичний журнал. - 2011. - № 4. - С. 96-99. |
Короткий огляд (реферат): | Методом газожидкостной хроматографии был определен качественный состав и количе-
ственное содержание 10 насыщенных и ненасыщенных жирных кислот в листьях, 9 жирных
кислот – в стеблях и 8 – в корнях кукурузы. Среди насыщенных жирных кислот во всех об-
разцах преобладает пальмитиновая кислота. Среди ненасыщенных жирных кислот в стеблях
и корнях в наибольшем количестве содержится линолевая кислота, а в листьях – линоленовая
кислота. By means of the gas-liquid chromatography method the qualitative composition and the quantitative content of fatty acids have been determined in the leaves, stems and roots of Zea mays. In the course of our study 10 saturated and unsaturated fatty acids have been identi fi ed in the corn leaves by GLC, 9 fatty acids – in the stems of Zea mays and 8 fatty acids – in the roots of Zea mays. Palmitic acid dominates among saturated fatty acids in all samples. Among unsaturated fatty acids linoleic acid dominates in stems and roots of Zea mays; linolenic acid dominates in the leaves. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9870 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
pharmazh_2011_4_20.pdf | 652,8 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.