Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9872
Title: | Вивчення полісахаридів у траві талабану польовогу Thlapsi arvense L. |
Other Titles: | Определение полисахаридов в траве ярутки полевой Thlapsi arvense L. |
Authors: | Тартинська, Г. С. Журавель, І. О. Кисличенко, В. С. Тартынская, А. С. Журавель, И. А. Кисличенко, В. С. Tartynska, G. S. Zhuravel, I. O. Kyslychenko, V. S. |
Keywords: | полісахариди;трава талабану польового;пектинові речовини;геміцелюлоза А;геміцелюлоза Б;гемицеллюлоза Б;полисахариды;пектиновые вещества;гемицеллюлоза А;трава ярутки полевой;hemicellulosa B;field pennycress herb;polysaccharides;pectins;hemicellulosa A |
Issue Date: | 2012 |
Bibliographic description (Ukraine): | Тартинська, Г. С. Вивчення полісахаридів у траві талабану польовогу Thlapsi arvense L. / Г. С. Тартинська, Ы. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Фармацевтичний журнал. - 2012. - № 5. - С. 67-70. |
Abstract: | Объектом исследований была трава ярутки полевой Thlaspi arvense L. семейства капустные
(Brassicaceae). Количественно определены фракции водорастворимых полисахаридов,
пектиновых веществ и гемицеллюлозы А и Б. Спектрофотометрическим методом установле-
но сумму пектиновых веществ. The subject of study was fi eld pennycress Thlaspi arvense L. herb of the cabbage family (Brassicaceae). The fractions of water soluble polysaccharides, pectins and hemicelluloses A and B from fi eld pennycress herb were determined quantitatively. The content of pectin substances was determined by the means of spectrophotometric method. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9872 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
pharmazh_2012_5_14.pdf | 652,67 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.