Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9878
Назва: Якісне визначення біологічно активних речовин в лікарських зборах для корекції надмірної маси тіла
Інші назви: Качественное определение биологически активных веществ в лекарствен- ных сборах для коррекции избыточной массы тела
Quantitative analysis of biologically active substances in medicinal collections for correction of obesity.
Автори: Ярошенко, І. В.
Бурда, Н. Є.
Журавель, І. О.
Кисличенко, В. С.
Ярошенко, И. В.
Бурда, Н. Е.
Журавель, И. А.
Кисличенко, В. С.
Yaroshenko, I. V.
Burda, N. E.
Zhuravel, I. O.
Kislichenko, V. S.
Теми: ожиріння;флавоноїди;антрахінони;збір;ефірна олія;ожирение;сбор;антрахиноны;эфирное масло;флавоноиды;obesity;flavonoid combinations;collection;antrachinon;essential oil
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Якісне визначення біологічно активних речовин в лікарських зборах для корекції надмірної маси тіла / І. В. Ярошенко, Н. Є. Бурда, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 2. - С. 34-37.
Короткий огляд (реферат): Зметою стандартизації зборів для корекціїнадмірної маси тіла були проведені якісні реакції на основні групи біологічно активних ре- човин, які обумовлюють фармакологічну дію за- пропонованих препаратів. Методами якісних ре- акцій та хроматографії в тонкому шарі сорбенту були виявлені компоненти ефірної олії, антрахі- нони, флавоноїди, зокрема ізофлавоноїди.
С целью стандартизации сборов для кор- рекции избыточной массы тела были проведе- ны качественные реакции на основные группы биологически активных веществ, которые обус- лавливают фармакологическое действие предло- женных препаратов. Методами качественных реакций и тонкослойной хроматографии были установлены компоненты эфирного масла, ант- рахиноны, флавоноиды, в частности изофлаво- ноиды.
To standardize the medical collections for correction of excessive body mass the quantitative reactions to basic biologically active reactions were processed. Components of aether oil, anthrachinones, flavonoids (particularly, isoflavonoids) were detected by methods of qualitative reactions and thin-layer chromatography.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9878
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2009_4_2_8.pdf127,8 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.