Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9879
Title: Амінокислотний та елементний склад густого екстракту із сої щетинистої
Other Titles: Аминокислотный и элементный состав густого экстракта из сои щетинистой
Aminoacid and mineral composition of glycine hispida’s thick eхtract
Authors: Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Бухаріна, О. В.
Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Вельма, В. В.
Бухарина, Е. В.
Karpiuk, U. V.
Kislichenko, V. S.
Velma, V. V.
Buharina, E. V.
Keywords: трава сої;елементний склад;густий екстракт;амінокислоти;трава сои;элементный состав;густой экстракт;аминокислоты;soybean grass;amino acids;thick extract;mineral composition
Issue Date: 2009
Bibliographic description (Ukraine): Амінокислотний та елементний склад густого екстракту із сої щетинистої / У. В. Карпюк, В. С. Кисличенко, В. В. Вельма, О. В. Бухарін // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 2. - С. 41-44.
Abstract: П роведено якісне та кількісне визначенняамінокислотного та елементного складу в густому екстракті із сої щетинистої. Аміно- кислоти вивчали за допомогою амінокислотно- го аналізатора. Для вивчення якісного складу і кількісного вмісту елементів було використа- но метод атомно-емісійної спектрофотомет- рії. У густому екстракті визначено наявність 18 амінокислот у вільній та зв’язаній формі, з яких 9 є незамінними. У результаті вивчення елемен- тного складу густого екстракту визначено кіль- кісний вміст 19 макро- та мікроелементів.
Проведено качественное и количественное оп- ределение аминокислотного и элементного соста- ва густого экстракта из сои щетинистой. Ами- нокислоты изучали при помощи аминокислотного анализатора. Для изучения качественного и коли- чественного содержания элементов использова- ли метод атомно-эмиссионной спектрофотомет- рии. В густом экстракте установлено наличие 18 аминокислот в свободном и связанном виде, из которых 9 являются незаменимыми. В результа- те изучения элементного состава густого экстра- кта определен количественный состав 19 макро- и микроэлементов.
The qualitative and quantitative determination of amino acids and mineral composition in Glycine hispida’s thick extract has been carried out. Aminoacids have been studied by aminoacid analyzer. Atomic emission spectroscopy has been used for the elements determination. The presence of 18 aminoacids has been established in free and allied forms in the thick extract. 9 of them belong to essential. The quantitative content of 19 micro- and macroelements has been determined.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9879
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ujkl_2009_4_2_10.pdf114,6 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.