Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9883
Назва: Амінокислотний склад лікарської рослинної сировини вишні та черешні
Інші назви: Аминокислотный состав лекарственного растительного сырья вишни и черешни
Aminoacid composition of medicinal raw material of sour and sweet cherry
Автори: Попович, В. П.
Упир, Л. В.
Кисличенко, В. С.
Попович, В. П.
Упыр, Л. В.
Кисличенко, В. С.
Popovich, V. P.
Upyr, L. V.
Kislichenko, V. S.
Теми: листя;пагони;плодоніжки;вишня;черешня;незамінні амінокислоти;плодоножки;побеги;вишня;черешня;незаменимые аминокислоты;leaves;steams;fruit stems;sour and sweet cherry;essential aminoacids
Дата публікації: 2009
Бібліографічний опис: Попович, В. П. Амінокислотний склад лікарської рослинної сировини вишні та черешні / В. П. Попович, Л. В. Упир, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 3. - С. 48-49.
Короткий огляд (реферат): За допомогою амінокислотного аналізатораААА 339М («Мікротехна», Прага) визначе- ний якісний і кількісний амінокислотний склад листя, плодоніжок, пагонів вишні та черешні. Встановлено вміст 17 амінокислот, з них 9 є не- замінними — треонін, валін, метіонін, ізолейцин, лейцин, фенілаланін, гістидин, лізин та аргінін.
С помощью аминокислотного анализатора ААА 339М («Микротехна», Прага) определен качест- венный и количественный аминокислотный состав листьев, плодоножек, побегов вишни и черешни. Ус- тановлено содержание 17 аминокислот, из них 9 не- заменимых — треонин, валин, метионин, изолейцин, лейцин, фенилаланин, гистидин, лизин и аргинин.
Using aminoacid analyzer of AAA 339M («Microtechna», Prague) the qualitative and quantitative composition of aminoacid of sour and sweet cherry leaves, fruit stems, steams has been studied. 17 aminoacids has been determined and 9 of those were essential: threonine, valine, methionine, isoleucine, leucine, phenylalanine, histidine, lysine and arginine.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9883
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ujkl_2009_4_3_12.pdf89,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.