Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9886
Title: Ідентифікація та кількісне визначення вмісту гідроксикоричних кислот в лусках Allium cepa L.
Other Titles: Идентификация и количественное оп­ ределение гидроксикоричных кислот в шелухе Allium cepa L.
Identification and quantitative analysis of hydroxycinnamic acids in the onion’s husk
Authors: Шевцов, І. М.
Журавель, І. О.
Кисличенко, В. С.
Шевцов, И. Н.
Журавель, И. А.
Кисли­ченко, В. С.
Shevtsov, I. M.
Zhuravel, I. O.
Kislichenko, V. S.
Keywords: цибуля ріпчаста;антиоксиданти;гідроксикоричні кислоти;спектрофотометрія;лук репчатый;гидроксикоричные кислоты;антиоксиданты;спектрофотометрия;onion;spectrophotometry;antioxydants;hydroxycinnamic acids
Issue Date: 2009
Bibliographic description (Ukraine): Шевцов, І. М. Ідентифікація та кількісне визначення вмісту гідроксикоричних кислот в лусках Allium cepa L. / І. М. Шевцов, І. О. Журавель, В. С. Кисличенко // Український журнал клінічної та лабораторної медицини. - 2009. - Т. 4, № 4. - С. 33-35.
Abstract: Встатті наводяться результати вивчення якісного складу та кількісного вмісту- гідроксикоричних кислот в лусках цибулі ріп- частої. За допомогою методу паперової хрома- тографії встановлена наявність хлорогенової, неохлорогенової, фумарової та кавової кислот. Методом спектрофотометрії визначен кількіс- ний вміст гідроксикоричних кислот в перера- хунку на хлорогенову кислоту.
В статье приводятся результаты изучения качественного и количественного составов гид- роксикоричных кислот в шелухе лука репчатого. С помощью метода бумажной хроматографии установлено наличие хлорогеновой, неохлорогеновой, фумаровой и кофейной кислот. Методом спект- рофотометрии определено количественное содер- жание гидроксикоричных кислот в пересчете на хлорогеновую кислоту.
In the article the results of study of qualitative and quantitative compositions of hydroxycinnamic acids in the onion’s husk are presented. By the method of paper chromotography the presence of chlorogenic, neochlorogenic, fumaric and caffeic acids was shown. Quantitative content of hydroxycinnamic acids is was determined by the method of spectrophotometry.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9886
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ujkl_2009_4_4_9.pdf97,33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.