Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9992
Название: Харківська кадетська газета «Накануне» про українське питання: за матеріалами І. І. Кревецького «Не було, немає і бути не може»
Авторы: Малютіна, О. К.
Малютина, О. К.
Ключевые слова: харківська кадетська газета «Накануне»;Кревецький І.І.;«Не було, немає і бути не може»;українське питання;соціально-політична історія початку ХХ ст.;кадетські видання;історія Слобожанщини;історія України
Дата публикации: 2016
Издательство: Харків : Вид-во НФаУ
Библиографическое описание: Малютіна, О. Харківська кадетська газета «Накануне» про українське питання: за матеріалами І. І. Кревецького «Не було, немає і бути не може» / Оксана Малютіна // Гуманітарна складова у світлі сучасних освітніх парадигм: [матеріали Всеукраїнської дистанційної науково-практичної конференції з міжнародною участю] (14–15 квітня 2016 року, Харків). – Харків : Вид-во НФаУ, 2016. – С. 192–196.
Краткий осмотр (реферат): Соціально-політична історія початку ХХ ст. дає приклад формування соціально відповідальної преси, що вбачала своє завдання в донесені вимог суспільства до влади з метою перетворення їх на певні рішення. Так, після видання Маніфесту 17 жовтня 1905 р. у Харкові виходить друком одне за одним кадетські видання «Мир», «Волна», «Будущее», «Накануне», «Девятый вал», «Утро». Найдовше проіснувала газета «Накануне», перший номер якої вийшов 15 березня 1906 р., а останній – 9 липня 1906 р. Перша російська революція послабила національно-культурні утиски й активізувала національно-визвольний рух, тому національне питання стало темою, що активно обговорювалось у пресі. Газета «Накануне» приділяла йому особливу увагу. Відгуком на злобу дня стала стаття українського історика, бібліографа, публіциста І. Кревецького «Не было, нет и не может быть!», що вийшла в перекладі з української мови в газеті «Накануне».
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9992
Располагается в коллекциях:Наукові праці студентів кафедри фундаментальних та суспільно-гуманітарних наук

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Малютина_стаття.pdf210,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.