Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10244
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБондаренко, Н. Ю.-
dc.contributor.authorБлажеєвський, М. Є.-
dc.contributor.authorБондаренко, Н. Ю.-
dc.contributor.authorБлажеевский, Н. Е.-
dc.contributor.authorBondarenko, N. Yu.-
dc.contributor.authorBlazheyevskiy, M. Ye.-
dc.date.accessioned2016-09-28T08:57:20Z-
dc.date.available2016-09-28T08:57:20Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationБондаренко, Н. Ю. Визначення кофеїну у каві методом хемілюмінесценції / Н. Ю. Бондаренко, М. Є. Блажеєвський // Український біофармацевтичний журнал. - 2016. - № 3. - С. 14-18.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10244-
dc.description.abstractРозроблена методика та показана можливість кількісного визначення кофеїну у зернах кави «Арабіка» (СП «Галка Лтд», м. Львів, Україна) методом інгібування хемілюмінесценції системи H2L – H2O2 – Hb. Лінійна залежність депресії хемілюмінесценції (ΔIхл) від концентрації інгібітора спостерігалась в інтервалі (0,3- 12)∙10–5 моль/л (ΔIхл = 2,83с + 1,06 (r = 0,997)). Нижня межа визначуваних концентрацій (LOQ) – 6,7·10–7 г/мл (3·10–6 моль/л). Встановлено, що теобромін та теофілін у еквімолярних кількостях не виявляли інгібітор- ного впливу на хемілюмінесценцію у досліджуваній системі. Вміст кофеїну у зернах кави становив 100,13 ± 1,96 %, RSD = ± 2,12 % (δ = + 0,14 %, розраховано за даними референс-методу).en_US
dc.description.abstractРазработана методика и показана возможность количественного определения кофеина в зер- нах кофе «Арабика» (СП «Галка Лтд», г. Львов, Украина) методом ингибирования хемилюми- несценции системы H2L – H2O2 – Hb. Установлено, что теобромин и теофиллин в эквимолярных количествах не выявляли ингибиторной активности в отношении параметров хемилюминес- ценции исследуемой системы. Линейная зависимость депрессии хемилюминесценции ΔIхл от концентрации ингибитора наблюдалась в интервале (0,3-12)∙10–5 моль/л (ΔIхл = 2,83с + 1,06 (r = 0,997)). Нижняя граница определяемых концентраций (LOQ) – 6,7·10–7 г/мл (3·10–6 моль/л). Содержание кофеина в зернах кофе составило 100,13 ± 1,96 %, RSD = ± 2,12 % (δ = + 0,14 %, расcчитано по данным референс-метода).en_US
dc.description.abstractThe method of caffeine chemilumeniscence determination in coffee beans “Arabica” (Galka Ltd, Lviv, Ukraine) based on reaction of inhibition of chemilumeniscent oxidation of luminol by hydrogen peroxide, catalyzed by blood hemoglobin have been elaborated. It was found that other purine compounds including theobromine and theophylline, in comparable amounts relative to caffeine showed no inhibitory activity or any other effect on chemiluminescence parameters of the system. A recovery was 100.13 ± 1.96 %, RSD ≤ 2.12 % (δ = + 0.14 %).en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectкількісне визначенняen_US
dc.subjectлюміналen_US
dc.subjectгемоглобінen_US
dc.subjectкофеїнen_US
dc.subjectкаваen_US
dc.subjectхемілюмінесцентний методen_US
dc.subjectколичественное определениеen_US
dc.subjectлюминолen_US
dc.subjectгемоглобинen_US
dc.subjectкофеинen_US
dc.subjectкофеen_US
dc.subjectхемилюминесцентный методen_US
dc.subjectdeterminationen_US
dc.subjectluminolen_US
dc.subjecthemoglobinen_US
dc.subjectCaffeineen_US
dc.subjectcoffeeen_US
dc.subjectchemilumeniscence methoden_US
dc.titleВизначення кофеїну у каві методом хемілюмінесценціїen_US
dc.title.alternativeОпределение кофеина в кофе методом хемилюминесценцииen_US
dc.title.alternativeDetermination of caffeine in coffee by chemiluminescence methoden_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри загальної хімії
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
14-18.pdf269,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.