Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10835
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorШкапо, А. І.-
dc.contributor.authorБрюханова, Т. О.-
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorШкапо, А. И.-
dc.contributor.authorБрюханова, Т. А.-
dc.contributor.authorZagayko, A. L.-
dc.contributor.authorShkapo, A. I.-
dc.contributor.authorBriukhanova, T. O.-
dc.date.accessioned2016-11-29T10:42:35Z-
dc.date.available2016-11-29T10:42:35Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЗагайко, А. Л. Дослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції порушень вуглеводного обміну, обумовлених експериментальною інсулінорезистентністю у щурів / А. Л. Загайко, А. І. Шкапо, Т. О. Брюханова // Український біофармацевтичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 49-52.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10835-
dc.description.abstractНаведені результати дослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції патологічних змін вуглеводного обміну, які формуються за умов експериментальної інсулінорезистент- ності у щурів. Виявлено, що досліджувана сполука значною мірою пригнічує формування гіперглікемії та гіперінсулінемії, нормалізує глюкозний гомеостаз та знижує вміст продуктів глікозилювання.en_US
dc.description.abstractПриведены результаты исследования целесообразности применения гидроксилимонной кислоты для коррекции патологических изменений углеводного обмена, которые формиру- ются при экспериментальной инсулинорезистентности у крыс. Выявлено, что исследуемое соединение в значительной степени подавляет формирование гипергликемии и гиперинсу- линемии, нормализует глюкозный гомеостаз и снижает содержание продуктов гликозилиро- вания.en_US
dc.description.abstractThe article presents the results of investigation the apple phenolic compounds food concentrate use feasibility under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamsters. As a comparison drug used the epigallocatehin gallate. It has been shown that both food concentrate and EGCG correcting abnormalities in carbohydrate and lipid metabolism, which are formed under disease model. At the same time more expressive effect has apple phenolic compounds food concentrate, that could be due to its complex antioxidant effects and normalization of anti-oxidant-prooxidant balance.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectгідроксилимонна кислотаen_US
dc.subjectінсулінорезистентністьen_US
dc.subjectглюкозний гомеостазen_US
dc.subjectглікозильований гемоглобінen_US
dc.subjectфруктозамінen_US
dc.subjectгидроксилимонная кислотаen_US
dc.subjectинсулинорезистентностьen_US
dc.subjectглюкозный гомеостазen_US
dc.subjectгликозилированный гемоглобінen_US
dc.subjectфруктозаминen_US
dc.subjectmetabolic syndromeen_US
dc.subjectapples phenolic compounds food concentrateen_US
dc.subjectepigallocatechin gallateen_US
dc.subjectinsulin resistanceen_US
dc.titleДослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції порушень вуглеводного обміну, обумовлених експериментальною інсулінорезистентністю у щурівen_US
dc.title.alternativeИсследование целесообразности применения идроксилимонной кислот ы для коррекции нарушений углеводного обмена, обусловленных экспериментальной инсулинорезистентностью у крысen_US
dc.title.alternativeCorrective influence of apples phenolic compounds food concentrate under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamstersen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
561-1882-1-PB.pdf231,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.