Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10835
Назва: Дослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції порушень вуглеводного обміну, обумовлених експериментальною інсулінорезистентністю у щурів
Інші назви: Исследование целесообразности применения идроксилимонной кислот ы для коррекции нарушений углеводного обмена, обусловленных экспериментальной инсулинорезистентностью у крыс
Corrective influence of apples phenolic compounds food concentrate under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamsters
Автори: Загайко, А. Л.
Шкапо, А. І.
Брюханова, Т. О.
Загайко, А. Л.
Шкапо, А. И.
Брюханова, Т. А.
Zagayko, A. L.
Shkapo, A. I.
Briukhanova, T. O.
Теми: гідроксилимонна кислота;інсулінорезистентність;глюкозний гомеостаз;глікозильований гемоглобін;фруктозамін;гидроксилимонная кислота;инсулинорезистентность;глюкозный гомеостаз;гликозилированный гемоглобін;фруктозамин;metabolic syndrome;apples phenolic compounds food concentrate;epigallocatechin gallate;insulin resistance
Дата публікації: 2016
Бібліографічний опис: Загайко, А. Л. Дослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції порушень вуглеводного обміну, обумовлених експериментальною інсулінорезистентністю у щурів / А. Л. Загайко, А. І. Шкапо, Т. О. Брюханова // Український біофармацевтичний журнал. - 2016. - № 5. - С. 49-52.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати дослідження доцільності застосування гідроксилимонної кислоти для корекції патологічних змін вуглеводного обміну, які формуються за умов експериментальної інсулінорезистент- ності у щурів. Виявлено, що досліджувана сполука значною мірою пригнічує формування гіперглікемії та гіперінсулінемії, нормалізує глюкозний гомеостаз та знижує вміст продуктів глікозилювання.
Приведены результаты исследования целесообразности применения гидроксилимонной кислоты для коррекции патологических изменений углеводного обмена, которые формиру- ются при экспериментальной инсулинорезистентности у крыс. Выявлено, что исследуемое соединение в значительной степени подавляет формирование гипергликемии и гиперинсу- линемии, нормализует глюкозный гомеостаз и снижает содержание продуктов гликозилиро- вания.
The article presents the results of investigation the apple phenolic compounds food concentrate use feasibility under experimental metabolic syndrome in Syrian golden hamsters. As a comparison drug used the epigallocatehin gallate. It has been shown that both food concentrate and EGCG correcting abnormalities in carbohydrate and lipid metabolism, which are formed under disease model. At the same time more expressive effect has apple phenolic compounds food concentrate, that could be due to its complex antioxidant effects and normalization of anti-oxidant-prooxidant balance.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/10835
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри бiологiчної хiмiї та ветеринарної медицини
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
561-1882-1-PB.pdf231,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.