Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/15800
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПолова, Ж. М.-
dc.contributor.authorPolova, Zh. M.-
dc.contributor.authorKukhtenko, H. P.-
dc.contributor.authorКухтенко, Г. П.-
dc.contributor.authorGladukh, Ye. V.-
dc.contributor.authorГладух, Е. В.-
dc.contributor.authorГладух, Є. В.-
dc.date.accessioned2018-06-20T09:26:02Z-
dc.date.available2018-06-20T09:26:02Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationPolova, Zh. M. The substantiation of the technology for preparing the cream with silver citrate / Zh. M. Polova, H. P. Kukhtenko, Ie. V. Gladukh // Соціальна фармація в охороні здоров’я. – 2018. – Т. 4, № 1. – С. 12-20. doi : 10.24959/sphhcj.18.102uk_UA
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.24959/sphhcj.18.102-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/15800-
dc.description.abstractAim. To substantiate the technology for preparing a veterinary cream with silver citrate and study the effect of the conditions of preparation on the quality of the finished product. Materials and methods. The studies were carried out with the cream samples obtained by different methods. Emulsification was carried out using a Polytron® System PT 2500 homogenizer manufactured by Кіnеmаtіса АG, Switzerland. The samples were subjected to microscopic and rheological studies. Results. Using a Rheolab QC rheometer (Anton Paar, Austria) and the system of coaxial cylinders C-CC27/SS it was determined that by all rheological indicators the cream samples were not significantly different and had the similar profile of their rheological behavior. The samples had a low flow boundary calculated by the Casson mathematical model. It indicates easy extrusion from the tube and application on the animal’s skin surface. The samples prepared using the complete mixing technology appeared to be the most resistant to mechanical impact based on the viscosity values at infinite shear rate according to the Casson model. The samples prepared by the phase inversion technology had a lower value of the hysteresis loop area. Conclusions. The effect of the technology for preparing the cream and the rate of emulsification on disperse and structural-mechanical parameters has been studied. It has been found that at the rate of emul - sification of 5.000 rpm there are no significant changes using both the complete mixing technology and the phase inversion technology. The effect of the temperature on the disperse system stability has been studied, and the temperature range for transporting and filling the cream into tubes has been determined.uk_UA
dc.description.abstractМета: обґрунтування технології виготовлення ветеринарного крему зі срібла цитратом та до - слідження впливу умов виготовлення на якість готового продукту. Матеріали та методи. Дослідження проводили зі зразками крему, одержаними різними метода - ми. Емульгування здійснювали за допомогою гомогенізатора Роlуtrоn®SуstеmРТ 2500, Кіnеmаtіса АG (Швейцарія). Виготовлені зразки піддавали мікроскопічним та реологічним дослідженням. Результати дослідження. За допомогою реометра Rheolab QC, AntonPaar (Австрія) з викорис - танням системи коаксіальних циліндрів C-CC27/SS установлено, що за сукупністю реологічних по - казників зразки крему суттєво не відрізняються і мають схожий профіль реологічної поведінки. Зразки мають низьку межу плину, розраховану за математичною моделлю Кассона, що свідчить про легке видавлювання з туби та нанесення на поверхню шкіри тварини. Найбільш стійкими до механічного впливу, виходячи зі значень в’язкості при нескінченній швидкості зсуву за Кассоном, були зразки, виготовлені за технологією повного змішування. Зразки, виготовлені за технологією інверсії фаз, мають меншу величину площі петлі гістерезису. Висновки. Здійснено дослідження впливу технології виготовлення крему та швидкості емуль - гування на дисперсні та структурно-механічні показники, за якими встановлено, що при швидкості емульгування 5000 об/хв за технологіями повного змішування та інверсії фаз не спостерігається суттєвих змін. Досліджено вплив температури на стабільність дисперсної системи й установлено температурний інтервал, при якому рекомендовано здійснювати транспортування та фасування крему в туби.uk_UA
dc.description.abstractЦель: обоснование технологии ветеринарного крема с цитратом серебра и исследование вли - яния условий изготовления на качество готового продукта. Материалы и методы. Исследования проводились с образцами крема, полученными разными методами. Эмульгирование осуществляли с помощью гомогенизатора Роlуtrоn®Sуstеm РТ 2500, Киnеmаtиса АG (Швейцария). Приготовленные образцы подвергали микроскопическим и реоло - гическим исследованиям. Результаты исследования. С помощью реометра Rheolab QC, AntonPaar (Австрия) с использо - ванием системы коаксиальных цилиндров C-CC27/SS установлено, что по совокупности реологи - ческих показателей образцы крема имеют схожий профиль реологического поведения. Образцы имеют низкую границу течения, рассчитанную по математической модели Кассона, что свидетельствует о легком выдавливания из тубы. Наиболее устойчивыми к механическому воздействию, исходя из значений вязкости при бесконечной скорости сдвига по Кассону, были образцы, приготовленные по технологии полного смешивания. У образцов, приготовленных по технологии инверсии фаз, об - наружена меньшая величина площади петли гистерезиса. Выводы. Проведено исследование влияния технологии изготовления крема и скорости эмуль - гирования на дисперсные и структурно-механические показатели, которым установлено, что при скорости эмульгирования 5000 об/мин по технологиям полного смешивания и инверсии фаз не наблюдается существенных изменений. Исследовано влияние температуры на стабильность дис - персной системы и установлен температурный интервал, при котором рекомендуется осущест - влять транспортировку и фасовку крема в тубы.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectcream emulsionuk_UA
dc.subjectveterinary druguk_UA
dc.subjectsilver citrateuk_UA
dc.subjectrheologyuk_UA
dc.subjectdispersion analysisuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectкрем емульсійнийuk_UA
dc.subjectветеринарний препаратuk_UA
dc.subjectсрібла цитратuk_UA
dc.subjectреологіяuk_UA
dc.subjectдисперсний аналізuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectкрем эмульсионныйuk_UA
dc.subjectветеринарный препаратuk_UA
dc.subjectсеребра цитратuk_UA
dc.subjectреологияuk_UA
dc.subjectдисперсный анализuk_UA
dc.subjectтехнологияuk_UA
dc.titleThe substantiation of the technology for preparing the cream with silver citrateuk_UA
dc.title.alternativeОбґрунтування технології виготовлення крему зі срібла цитратомuk_UA
dc.title.alternativeОбоснование технологии приготовления крема с цитратом серебраuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів
Соціальна фармація в охороні здоров'я. Архів статей 2015-2024

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
12-20.pdf1,43 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.