Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Prokopenko, Y. | - |
dc.contributor.author | Jakštas, V. | - |
dc.contributor.author | Žvikas, V. | - |
dc.contributor.author | Georgiyants, V. | - |
dc.contributor.author | Ivanauskas, L. | - |
dc.contributor.author | Прокопенко, Ю. | - |
dc.contributor.author | Георгиянц, В. А. | - |
dc.contributor.author | Георгіянц, В. А. | - |
dc.date.accessioned | 2018-11-05T08:36:43Z | - |
dc.date.available | 2018-11-05T08:36:43Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L. / Yu. Prokopenko, Valdas Jakštas, Vaidotas Žvikas, V. Georgiyants, Liudas Ivanauskas // Natural Product Research. - 2018. - P. 1-3. doi : 10.1080/14786419.2018.1477145 | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565 | - |
dc.description.abstract | The aim of research was to study the content of amino acids using in extracts of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and Corylus avellana L. by HILIC MS/MS method. Separation of amino acids in the samples was carried out with Acquity H-class UPLC system (Waters, Milford, USA) equipped with SeQuant ZIC-Hilic collumn (2.1 × 150 mm, 3.5 μm) (Merck Millipore, Darmstadt, Germany). The MS/MS fragment ion chromatograms of the test solutions established the presence of 19 amino acids. The obtained results have shown that O. basilicum L. characterized the highest concentrations of different neurogenic amino acids (128.1 mg/kg), comparing with F. schleicheri L. and C. avellana L. (57.72 and 52.91 mg/kg, respectively). | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.subject | Amino acids | uk_UA |
dc.subject | Fumaria schleicheri L. | uk_UA |
dc.subject | Ocimum basilicum L. | uk_UA |
dc.subject | Corylus avellana L. | uk_UA |
dc.subject | HILIC MS/MS | uk_UA |
dc.title | Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L. | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
5.jpg | 156,48 kB | JPEG | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.