Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565
Назва: Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L.
Автори: Prokopenko, Y.
Jakštas, V.
Žvikas, V.
Georgiyants, V.
Ivanauskas, L.
Прокопенко, Ю.
Георгиянц, В. А.
Георгіянц, В. А.
Теми: Amino acids;Fumaria schleicheri L.;Ocimum basilicum L.;Corylus avellana L.;HILIC MS/MS
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L. / Yu. Prokopenko, Valdas Jakštas, Vaidotas Žvikas, V. Georgiyants, Liudas Ivanauskas // Natural Product Research. - 2018. - P. 1-3. doi : 10.1080/14786419.2018.1477145
Короткий огляд (реферат): The aim of research was to study the content of amino acids using in extracts of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and Corylus avellana L. by HILIC MS/MS method. Separation of amino acids in the samples was carried out with Acquity H-class UPLC system (Waters, Milford, USA) equipped with SeQuant ZIC-Hilic collumn (2.1 × 150 mm, 3.5 μm) (Merck Millipore, Darmstadt, Germany). The MS/MS fragment ion chromatograms of the test solutions established the presence of 19 amino acids. The obtained results have shown that O. basilicum L. characterized the highest concentrations of different neurogenic amino acids (128.1 mg/kg), comparing with F. schleicheri L. and C. avellana L. (57.72 and 52.91 mg/kg, respectively).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ
Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.jpg156,48 kBJPEGПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.