Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565
Название: Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L.
Авторы: Prokopenko, Y.
Jakštas, V.
Žvikas, V.
Georgiyants, V.
Ivanauskas, L.
Прокопенко, Ю.
Георгиянц, В. А.
Георгіянц, В. А.
Ключевые слова: Amino acids;Fumaria schleicheri L.;Ocimum basilicum L.;Corylus avellana L.;HILIC MS/MS
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Hilic MS/MS determination of amino acids in herbs of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and leaves of Corylus avellana L. / Yu. Prokopenko, Valdas Jakštas, Vaidotas Žvikas, V. Georgiyants, Liudas Ivanauskas // Natural Product Research. - 2018. - P. 1-3. doi : 10.1080/14786419.2018.1477145
Краткий осмотр (реферат): The aim of research was to study the content of amino acids using in extracts of Fumaria schleicheri L., Ocimum basilicum L., and Corylus avellana L. by HILIC MS/MS method. Separation of amino acids in the samples was carried out with Acquity H-class UPLC system (Waters, Milford, USA) equipped with SeQuant ZIC-Hilic collumn (2.1 × 150 mm, 3.5 μm) (Merck Millipore, Darmstadt, Germany). The MS/MS fragment ion chromatograms of the test solutions established the presence of 19 amino acids. The obtained results have shown that O. basilicum L. characterized the highest concentrations of different neurogenic amino acids (128.1 mg/kg), comparing with F. schleicheri L. and C. avellana L. (57.72 and 52.91 mg/kg, respectively).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/16565
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ
Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
5.jpg156,48 kBJPEGПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.