Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18238
Название: Determination of the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits
Другие названия: Визначення кількісного вмісту проціанідинів плодів глоду
Определение количественного содержания процианидинов плодов боярышника
Авторы: Sydora, N. V.
Коvalyova, А. М.
Danylova, І. А.
Сидора, Н. В.
Ковальова, А. М.
Данилова, І. А.
Сидора, Н. В.
Ковалева, А. М.
Данилова, И. А.
Ключевые слова: hawthorn;procyanidins;fruits;глід;плоди;проціанідини;боярышник;процианидины;плоды
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Sydora, N. V. Determination of the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits / N. V. Sydora, А. М. Коvalyova, І. А. Danylova // Журнал органічної та фармацевтичної хімії. - 2018. - № 4. - С. 48-51. doi : 10.24959/ophcj.18.955
Краткий осмотр (реферат): Aim. To determine the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits. Results and discussion. It was found that the quantitative content of procianidins in Crataegus succulentha Sarg. fruits was 1.45 % ± 0.02; C. prunifolia Sarg. – 1.24 % ± 0.05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1.15 % ± 0.03; C. leiomonogyna Klok. – 1.28 % ± 0.04; C. arnoldii Sarg. – 1.38 %± 0.02; C. submollis Sarg. – 1.37 % ± 0.03; C. mollis Sarg. 1.48 % ± 0.01. Ехperimental part. The content of procyanidins was determined by the spectrophotometric method calculated with the reference to cyanidin chloride. The optical density of the test solution was measured at a wavelength of 545 nm. The study was performed on a Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S spectrophotometer. Conclusions. Procyanidins of fruits of 7 nonofficinal species of the genus Crataegus L. have been studied. It has been determined that all samples under research meet the requirements of the SPhU and EuPh by the indicator “Assay for procyanidins”, which should be at least 1 %.
Мета. Встановлення кількісного вмісту проціанідинів плодів глоду. Результати та їх обговорення. Встановлено, що кількісний вміст проціанідинів у плодах Crataegus succulentha Sarg. склав 1,45 % ± 0,02; C. prunifolia Sarg. – 1,24 % ± 0,05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1,15 % ± 0,03; C. leiomonogyna Klok. – 1,28 % ± 0,04; C. arnoldii Sarg. – 1,38 % ± 0,02; C. submollis Sarg. – 1,37 % ± 0,03; C. mollis Sarg. 1,48 % ± 0,01. Експериментальна частина. Вміст проціанідинів у сировині визначали спектрофотометричним мето- дом у перерахунку на ціанідину хлорид. Оптичну густину випробовуваного розчину вимірювали при довжині хвилі 545 нм. Дослідження проводили на спектрофотометрі Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S. Висновки. Досліджені проціанідини плодів 7 неофіційних видів роду Crataegus L. Встановлено, що усі досліджені зразки відповідають вимогам ДФУ та EuPh за показником «Кількісне визначення проціані- динів», який повинен бути не менше 1 %.
Цель. Установление количественного содержания процианидинов плодов боярышника. Результаты и их обсуждение. Установлено, что количественное содержание процианидинов в плодах Crataegus succulentha Sarg. составило 1,45 % ± 0,02; C. prunifolia Sarg. – 1,24 % ± 0,05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1,15 % ± 0,03; C. leiomonogyna Klok. – 1,28 % ± 0,04; C. arnoldii Sarg. – 1,38 %± 0,02; C. submollis Sarg. – 1,37 % ± 0,03; C. mollis Sarg. 1,48 % ± 0,01. Экспериментальная часть. Содержание процианидинов в сырье определяли спектрофотометрическим методом в пересчете на цианидина хлорид. Оптическую плотность измеряли при длине волны 545 нм. Исследования проводили на спектрофотометре Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S. Выводы. Исследованы процианидины плодов 7 неофицинальных видов рода Crataegus L. Установлено, что все исследованные образцы отвечают требованиям ГФУ и EuPh по показателю «Количественное определение процианидинов», который должен быть не меньше 1 %.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18238
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
151288-327024-1-PB.pdf474,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.