Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19511
Название: Дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину
Авторы: Ковалевська, І. В.
Борко, Є. А.
Kovalevska, I. V.
Ковалевская, И. В.
Borko, Е. A.
Борко, Е. А.
Ключевые слова: дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину;фізико-хімічні дослідження;Діосмін;гесперидин
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Ковалевська, І. В. Дослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину / І. В. Ковалевська, Є. А. Борко // Хімія природних сполук : матеріали V Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Тернопіль, 30-31 трав. 2019 р. – Тернопіль : ТДМУ, 2019. – С. 129–130.
Краткий осмотр (реферат): Використання лікарських субстанцій рослинного походження – є перспективним напрямком розвитку фармацевтичної науки України. Інтерес до їх застосування проявляється у широкому спектрі терапевтичної дії та низькій токсичності. Один з найчисельніших класів рослинних сполук, який присутній майже у всіх лікарських рослинах і має високу фармакологічну ефективність - це група поліфенольних сполук. Їх використання є альтернативою синтетичним лікарським субстанціям. Перспективними представниками цього класу сполук при лікуванні захворювань аноректальної зони є діосмін та гесперидин, які мають багатоцільовий механізм дії з мінімальною кількістю побічних ефектів. За даними літературних джерел відомо, що протизапальний ефект гесперидину і діосміну пов’язаний із стимулюванням вивільнення оксиду азоту ендотеліальними клітинами, який має важливу роль у зменшенні прояву запалення та стимуляції ангіогенезу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19511
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Борко Ковалевська.pdfДослідження фізико-хімічних та технологічних властивостей біофлавоноїдів діосміну та гесперидину1,87 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.