Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28062
Title: | Обізнаність студентів фармацевтичного факультету щодо джерел натрію в раціоні – результати опитування п’ятикурсників |
Other Titles: | Рharmacy students awareness of the dietary sodium sources – the results of the survey among the fifth-years |
Authors: | Штриголь, С. Ю. Shtrygol’, S. Yu. Товчига, О. В. Tovchiga, O. V. Цивунін, В. В. Tsyvunin, V. V. Елатіфі, Умайма ElLatifi, Umaima |
Keywords: | натрій;sodium;модифікація раціону;dietary modifications;серцево-судинна захворюваність;cardiovascular morbidity;фармацевтична опіка;pharmaceutical care |
Issue Date: | 2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Обізнаність студентів фармацевтичного факультету щодо джерел натрію в раціоні – результати опитування п’ятикурсників / С. Ю. Штриголь, О. В. Товчига, В. В. Цивунін, Умайма Елатіфі // Сучасні тенденції спрямовані на збереження здоров’я людини : зб. наук. пр. присвячено пам’яті професора О. В. Пєшкової, м. Харків, 21-22 квіт. 2022 р. - Харків, 2022. - Вип. 3. - С. 131-133. |
Abstract: | Проведено анонімне добровільне дистанційне опитування було серед студентів денної форми навчання Національного фармацевтичного університету (п’ятикурсники фармацевтичного факультету). При опитуванні визначали рівень знань щодо таких аспектів, як регуляція водно-сольового обміну, харчові джерела натрію, продукти з низьким вмістом натрію, а також оцінювали рівень власного споживання солі респондентами та їхніх харчових звичок, пов’язаних з цим фактором. Отримані результати дозволяють модифікувати навчальний процес з метою більш ефективного здійснення фармацевтичної опіки майбутніми фармацевтами The anonymous voluntary distance survey was conducted among full-time students of the National University of Pharmacy (the fifth-years of the pharmaceutical faculty). The survey addressed such aspects as knowledge of water-salt metabolism regulation, food sources of sodium, types of food with low level of sodium as well as estimation of the own salt consumption òf the respondents and their dietary habits related to this factor. The results obtained allow modifying the teaching process in order to improve the proficiency of the future pharmacists in pharmaceutical care providing |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28062 |
Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
131-132.pdf | 805,43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.