Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28659
Название: Standardization of Dry Extracts from Large Cranberry Leaves
Другие названия: Стандартизація журавлини великоплодої листя сухих екстрактів
Авторы: Vlasova, І. K.
Koshovyi, O. M.
Власова, І. К.
Кошовий, О. М.
Ключевые слова: cranberry;standardization;leaves;dry extract;журавлина;сухий екстракт;стандартизація;листя
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Vlasova, І. K. Standardization of Dry Extracts from Large Cranberry Leaves / І. K. Vlasova, O. M. Koshovyi // Журнал органічної та фармацевтичної хімії. - 2022. - № 3. - С. 40-45. doi : 10.24959/ophcj.22.265845
Краткий осмотр (реферат): Aim. To determine the parameters of standardization of a dry extract from large cranberry (Oxycoccus macrocarpus (Ait.)) leaves and a dry extract modified with arginine and develop projects of Drug Quality Control Methods (DQCM) for these substances. Materials and methods. The study object was dry extracts from large cranberry leaves. Leaves were harvested in October 2021 in the Zhytomyr region (Kostivtsi village, 50.326862437345945, 29.54310845594284). The extracts were obtained with a 50 % solution of ethyl alcohol in the ratio of 1:30 by double maceration. Half of the combined extract was dried to a dry extract (Extract 1), and the other half was modified with arginine in the threefold equimolar amount relative to the total amount of phenolic compounds and evaporated to a dry extract (Extract 2). Standard pharmacopoeial methods were used to determine standardization parameters. The quantitative determination was carried out using the spectrophotometric method by the content of flavonoids calculated with reference to hyperoside and hydroxycinnamic acids calculated with reference to chlorogenic acid on an Evolution 60S spectrophotometer (Thermo Scientific Spectronic, USA). Results and discussion. The parameters of standardization of dry extracts from large cranberry leaves were determined. The project of DQCM was proposed according to the following indicators: description, solubility, identification using the thin-layer chromatography method (by the content of flavonoids, hydroxycinnic acids and arginine), loss on drying, the residual amount of organic solvents (ethanol), microbiological purity, and the content of heavy metals. The assay was carried out using spectrophotometry by the content of flavonoids and derivatives of hydroxycinnic acids. Three batches of the extracts obtained, which fully corresponded to the projects of DQCM developed, were analyzed. Conclusions. The parameters of standardization of dry extracts from large cranberry leaves have been determined, and projects of DQCM for the substances obtained have been developed. It is the basis for creating new medicines for the correction of insulin-resistant conditions in Type 2 diabetes mellitus.
Мета. Визначити параметри стандартизації екстракту сухого з листя журавлини великоплодої (Oxycoccus macrocarpus (Ait.)) і сухого екстракту, модифікованого аргініном, та розробити проєкти методів контролю якості (МКЯ) на ці субстанції. Матеріали та методи. Об’єктом дослідження були сухі екстракти з листя журавлини великоплодої. Листя було заготовлено в жовтні 2021 р. в Житомирській області (с. Костівці, 50.326862437345945, 29.54310845594284). Екстракти одержано 50 % розчином спирту етилового у співвідношенні 1:30, методом двократної мацерації. Половину об’єднаного витягу було висушено до сухого екстракту (екстракт 1), а іншу половину модифіковано аргініном у трикратній еквімолярній кількості щодо суми фенольних сполук та упарено до сухого екстракту (екстракт 2). Визначаючи параметри стандартизації, використовували стандартні фармакопейні методики. Кількісне визначення здійснювали спектрофотометричним методом за вмістом флавоноїдів у перерахунку на гіперозид та гідроксикоричних кислот у перерахунку на хлорогенову кислоту на спектрофотометрі Evolution 60S (Thermo Scientific Spectronic, США). Результати та їх обговорення. Визначено параметри стандартизації сухих екстрактів з журавлини великоплодої листя. Запропоновано проєкт методів контролю якості за такими показниками: опис, розчинність, ідентифікація за допомогою методу тонкошарової хроматографії (за вмістом флавоноїдів, гідроксикоричних кислот і аргініну), втрата в масі під час висушування, залишкова кількість органічних розчинників (етанолу), мікробіологічна чистота, вміст важких металів, а кількісне визначення рекомендовано виконувати за допомогою спектрофотометрії за вмістом флавоноїдів та похідних гідроксикоричних кислот. Проаналізовано три серії одержаних екстрактів, які цілком відповідали розробленим проєктам МКЯ. Висновки. Визначено параметри стандартизації сухих екстрактів журавлини великоплодої листя та розроблено проєкти МКЯ на отримані субстанції, що є основою для створення нових лікарських засобів для корекції інсулінорезистентних станів у разі цукрового діабету 2 типу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28659
Располагается в коллекциях:Журнал органічної та фармацевтичної хімії. Архів статей 2003-2024

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
40-45.pdf1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.