Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29289
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorКрасноруцька, Діана-
dc.date.accessioned2023-02-21T21:40:02Z-
dc.date.available2023-02-21T21:40:02Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationКрасноруцька, Д. Фітохімічне дослідження спарасису кучерявого : кваліф. робота / наук.керівник І. Журавель. - Харків, 2022. - 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29289-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена фітохімічному вивченню плодових тіл спарасису кучерявого. Якісний склад досліджували за допомогою хімічних реакцій та хроматографічних методів. Кількісний вміст сполук визначали гравіметричним, титриметричним та спектрофотометричним методами. Визначено полісахариди, фенольні сполуки, у тому числі гідроксикоричні кислоти, органічні кислоти, амінокислоти та стероїдні сполуки. Було проведено фракціонування полісахаридів. Встановлено, що за кількісним вмістом переважала фракція ВРПС. Наведено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, золи, нерозчинної у хлористоводневій кислоті, екстрактивних речовин, а також технологічних параметрів. Крім того, проведено хроматографічне вивчення одержаних екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків. Робота викладена на 48 сторінках, включає 19 таблиць та 21 рисунок. Список використаної літератури містить 30 джерел. Ключові слова: спарасис кучерявий, плодові тіла, аналіз хімічного складу.uk_UA
dc.description.abstractQualification work is devoted to phytochemical study of fruiting bodies of Sparassis crispa. Qualitative composition was investigated using chemical reactions and chromatographic methods. Quantitative content of compounds was determined by gravimetric, titrimetric and spectrophotometric methods. Polysaccharides, phenolic compounds, including hydroxycinnamic acids, organic acids, amino acids and steroid compounds were identified. Polysaccharide fractionation was performed. It was established that the water-soluble polysaccharides faction prevailed in terms of quantitative content. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, ash insoluble in hydrochloric acid, extractives, as well as technological parameters are presented. In addition, a chromatographic study of the obtained extractives was performed. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 48 pages, includes 19 tables and 21 figures. The list of used literature contains 30 sources.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectспарасис кучерявийuk_UA
dc.subjectплодові тілаuk_UA
dc.subjectаналіз хімічного складуuk_UA
dc.subjectSparassis crispauk_UA
dc.subjectfruiting bodiesuk_UA
dc.subjectanalysis of chemical compositionuk_UA
dc.titleФітохімічне дослідження спарасису кучерявогоuk_UA
dc.title.alternativePhytochemical study of Sparassis crispauk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Красноруцька Діана, 8.06.22.pdf
  Restricted Access
1,14 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.