Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29298
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПівень, Катерина-
dc.date.accessioned2023-02-26T20:19:39Z-
dc.date.available2023-02-26T20:19:39Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationПівень, К. Фітохімічне дослідження ерінги : кваліф. робота / наук. керівник Н. Бурда. - Харків, 2022. - 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29298-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі наведені результати вивчення хімічного складу плодових тіл ерінги. У результаті вивчення якісного складу біологічно активних сполук у досліджуваній сировині встановлено наявність полісахаридів, амінокислот, фенольних кислот та органічних кислот, стероїдних речовин. Із використанням кислотного гідролізу проведено вивчення компонентного складу одержаних полісахаридів. Визначено, що серед моносахаридів присутня глюкоза. Визначення кількісного вмісту біологічно активних речовин дозволило встановити превалювання полісахаридів над іншими сполуками (9,36 %). Крім того, проведено фракціонування полісахаридів. Встановлені числові та технологічні параметри плодових тіл ерінги. Визначено, що вода очищена як екстрагент вилучав найбільшу кількість екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків. Робота викладена на 48 сторінках, включає 20 таблиць та 26 рисунків. Список використаної літератури містить 30 джерел.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work presents the results of studying the chemical composition of the fruiting bodies of Pleurotus eryngii. As a result of studying the qualitative composition of biologically active compounds in the studied raw materials, the presence of polysaccharides, amino acids, phenolic acids and organic acids, steroids was established. The study of the component composition of the obtained polysaccharides was carried out using acid hydrolysis. It is determined that glucose is present among monosaccharides. Determination of the quantitative content of biologically active substances allowed to establish the prevalence of polysaccharides over other compounds (9.36%). In addition, polysaccharide fractionation was performed. Numerical and technological parameters of fruiting bodies are established. It was determined that the purified water as an extractant removed the largest amount of extractives. Qualification work consists of an introduction, literature review, experimental part, general conclusions, list of references and appendices. The work is presented on 48 pages, includes 20 tables and 26 figures. The list of used literature contains 30 sources.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectерінгиuk_UA
dc.subjectплодові тілаuk_UA
dc.subjectаналіз хімічного складу сировиниuk_UA
dc.subjectPleurotus eryngiiuk_UA
dc.subjectfruiting bodiesuk_UA
dc.subjectanalysis of chemical composition of raw materialsuk_UA
dc.titleФітохімічне дослідження ерінгиuk_UA
dc.title.alternativePhytochemical study of Pleurotus eryngiiuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Півень Катерина, 9.06.22.pdf
  Restricted Access
1,32 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.