Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПомазан, Ольга-
dc.date.accessioned2023-02-27T19:48:38Z-
dc.date.available2023-02-27T19:48:38Z-
dc.date.issued2023-02-
dc.identifier.citationПомазан, О. Фітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайного : кваліф. робота / наук. керівник В. Кисличенко. - Харків, 2023. - 72 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29322-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена фотохімічному вивченню плодів дубу – жолудів. Якісний склад досліджували за допомогою хімічних реакцій та хроматографічних методів. Кількісний вміст сполук визначали титриметричним та спектрофотометричним методами. Визначено флавоноїди, поліфенольні сполуки, органічні кислоти, амінокислоти, а також дубильні речовини. Із плодів дубу одержано жирну олію та проведено її хроматографічне вивчення. Представлено результати визначення втрати в масі при висушуванні сировини, загальної золи, екстрактивних речовин. Кваліфікаційна робота складається із вступу, огляду літератури, експериментальної частини, загальних висновків, списку використаної літератури та додатків.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification work is devoted to the phytochemical study of oak fruits - acorns. The qualitative composition was investigated using chemical reactions and chromatographic methods. Quantitative content of compounds was determined by titrimetric and spectrophotometric methods. Flavonoids, polyphenol compounds, organic acids, amino acids, and tannins were determined. Fatty oil was obtained from oak fruits and its chromatographic study was carried out. The results of determining the loss in mass during drying of raw materials, total ash, and extractive substances are presented. The qualification work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions, a list of used literature and appendices.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectплоди дубуuk_UA
dc.subjectжолудіuk_UA
dc.subjectдубильні речовиниuk_UA
dc.subjectаналіз хімічного складуuk_UA
dc.subjectoak fruitsuk_UA
dc.subjectacornsuk_UA
dc.subjecttanninsuk_UA
dc.subjectchemical composition analysisuk_UA
dc.titleФітохімічне вивчення плодів (жолудів) дубу звичайногоuk_UA
dc.title.alternativePhytochemical study of fruits (acorns) of common oakuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Помазан Ольга, 09.02.23.pdf1,93 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.