Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29448
Название: Порівняльний аналіз кави розчинної та кави зернової з точки зору нутриціологічних аспектів
Другие названия: Comparative analysis of soluble coffee and coffee beans from the point of view of nutritional aspects
Авторы: Бондаренко, Ігор
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра хiмiї природних сполук і нутриціології;фармацевтичний факультет;кавове дерево;арабіка;робуста;зернова кава;розчинна кава;антиоксидантна активність;coffee tree;arabica;robusta;coffee beans;instant coffee;antioxidant activity
Дата публикации: фев-2023
Библиографическое описание: Бондаренко, І. Порівняльний аналіз кави розчинної та кави зернової з точки зору нутриціологічних аспектів : кваліф. робота / наук. керівник В. Процька. - Харків, 2023. - 61 с.
Краткий осмотр (реферат): У кваліфікаційній роботі наведено результати порівняльного дослідження якісного складу та визначення кількісного вмісту деяких нутрієнтів та БАР, а також визначення антиоксидантної активності зернової та розчинної кави. Визначено антиоксидантну активність досліджуваних зразків зернової та розчинної кави, виявлено та визначено вміст у них вуглеводів, амінокислот, гідроксикоричних кислот, флавоноїдів та кофеїну. Встановлено, що якісний склад зернової та розчинної кави є сталим. Кількісний вміст нутрієнтів варіюється залежно від виду та способу обробки кавових зерен. Встановлено, що зернова та розчинна кава характеризується низьким вмістом нутрієнтів. Зернова кава на основі 100 % арабіки характеризується зниженим вмістом кофеїну, значним вмістом гідроксикоричних кислот та високою антиоксидантною активністю.
The qualification paper presents the results of a comparative study of the qualitative composition and determination of the quantitative content of some nutrients and BAR, as well as determination of the antioxidant activity of grain and instant coffee. The antioxidant activity of the studied samples of grain and instant coffee was determined, and the content of carbohydrates, amino acids, hydroxycinnamic acids, flavonoids, and caffeine in them was determined. It was established that the qualitative composition of grain and instant coffee is stable. The quantitative content of nutrients varies depending on the type and method of processing coffee beans. It has been established that grain and instant coffee is characterized by a low content of nutrients. Grain coffee based on 100% Arabica is characterized by a reduced caffeine content, a significant content of hydroxycinnamic acids and high antioxidant activity
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29448
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бондаренко Ігор, 10.02.23.pdf2,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.