Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/296
Title: Хімічне дослідження ліпофільної фракції трави люцерни посівної
Authors: Ковальов, С. В.
Kovalyov, S. V.
Keywords: люцерна посівна;каротиноїди;хлорофіли;жирні кислоти;medicago sativa L.;carotenoids;chlorophylls;fatty acids
Issue Date: 2008
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Ковальов, С. В. Хімічне дослідження ліпофільної фракції трави люцерни посівної / С. В. Ковальов // Вісник фармації. - 2008. - № 4. - С. 21-24.
Abstract: Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, який склав 7,5%. У результаті проведеного хроматографічного аналізу і якісних реакцій встановлена наявність каротиноїдів і хлорофілів. Кількісний вміст каротиноїдів склав — 120,57 мг%, хлорофілів — 197,55 мг%. Визначено жирнокислотний склад 13 жирних кислот, з яких 6 віднесені до насичених, 7 — до ненасичених. У кількісному відношенні переважають пальмітинова — 34,25%, лінолева — 15,11% та a-ліноленова — 17,93% кислоти.
The quantitative amount of the lipophilic fraction in the raw material being 7,5% has been determined. The presence of carotenoids and chlorophylls has been found as the result of the paper chromatography and the qualitative reactions performed. The quantitative amount of carotenoids is 120,57 mg% and chlorophylls — 197,55 mg%. The composition of free fatty acids in the lipophilic fraction has been determined: 6 from 13 fatty acids belong to saturated acids and 7 — to unsaturated ones. The acids that predominate in their amount are palmitic — 34,25%, linoleic — 15,11% and a-linolenic — 17,93% acids.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/296
ISSN: 1562-7241
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри ботанiки
Наукові публікації кафедри фармакогнозії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21-24.pdf121,88 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.