Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГлущенко, Юлія-
dc.date.accessioned2023-03-30T07:13:03Z-
dc.date.available2023-03-30T07:13:03Z-
dc.date.issued2023-02-
dc.identifier.citationГлущенко, Ю. Підбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачої : кваліф. робота / наук. керівник І. Криклива. - Харків, 2023. - 50 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632-
dc.description.abstractЗ метою розробки складу шипучих таблеток в якості активного фармацевтичного інгредієнту було обрано субстанцію природного походження – сухий екстракт кропиви собачої, газоутворюючий компонент - суміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонату, зволожувач - спиртовий розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%, наповнювач - лактози моногідрат, коригент смаку - фруктоза та ароматизатор сухий «М'ята», змащувальна речовина - кислота фумарова. Обґрунтовано технологію одержання шипучих седативної дії.uk_UA
dc.description.abstractIn order to develop the composition of effervescent tablets, a substance of natural origin was chosen as an active pharmaceutical ingredient - a dry extract of nettle, a gas-forming component - a mixture of citric acid and sodium hydrogen carbonate, a humectant - an alcoholic solution of Plasdon S-630 at a concentration of 10%, a filler - lactose monohydrate, taste corrector - fructose and flavoring dry "Mint", lubricant - fumaric acid. The technology of obtaining effervescent sedative effects is substantiated.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра заводської технології ліківuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectневрозuk_UA
dc.subjectшипучі таблеткиuk_UA
dc.subjectсухий екстракт кропиви собачоїuk_UA
dc.subjectсуміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонатуuk_UA
dc.subjectспиртовий розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%uk_UA
dc.subjectлактози моногідратuk_UA
dc.subjectфруктоза та ароматизатор сухий «М'ята»uk_UA
dc.subjectкислота фумароваuk_UA
dc.subjectскладuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectneurosisuk_UA
dc.subjecteffervescent tabletsuk_UA
dc.subjectdry extract of nettleuk_UA
dc.subjecta mixture of citric acid and sodium bicarbonateuk_UA
dc.subjectPlasdon S-630 alcohol solution at a concentration of 10%uk_UA
dc.subjectlactose monohydrateuk_UA
dc.subjectfructose and dry mint flavoringuk_UA
dc.subjectfumaric aciduk_UA
dc.subjectcompositionuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.titleПідбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачоїuk_UA
dc.title.alternativeSelection of excipients in the development of effervescent tablets with dry extract of nettleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Глущенко Юлія, 08.02.23.pdf1,45 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.