Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30153
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorMariem, Harib-
dc.date.accessioned2023-05-07T18:52:03Z-
dc.date.available2023-05-07T18:52:03Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationMariem Harib. Phytochemical research of lipophilic extract from Safflower (Carthamus) : qualification work / supervisor V. Kyslychenko. - Kharkiv, 2022. - 62 p.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30153-
dc.description.abstractSafflower is one of the oldest crops in human history. Archaeological remains found in Mesopotamia indicate a possible age of about 2500 BC. It is cultivated in many countries, including the USA, Kazakhstan, Turkey, Mexico, India, etc. Safflower oil is of interest because of the high level of linoleic acid, which is not synthesized in the human body. It is necessary to ensure the integrity of plasma membranes, the processes of growth and reproduction, the functioning of the skin and other organs. Regular consumption of safflower oil normalizes cholesterol levels, reduces the risk of cardiac pathology, activates the regeneration of epithelial cells and controls blood glucose levels. Therefore, the issue of pharmacognostic research of domestic varieties of safflower, the development of standardization methods for including the results in the national pharmacopoeia is relevant.uk_UA
dc.description.abstractСафлор є однією із найстаріших культур історія людства. Археологічні останки знайдені біля Месопотамії вказують на можливий вік близько 2500 років до нашої ери. Культивують його в багатьох країнах, у тому числі США, Казахстан, Туреччина, Мексика, Індія та ін. Олія сафлора характеризується високим вмістом лінолевої кислоти, яка не сінтезується у організми людини. Вона необхідна задля забезпечення цілісності плазматичних мембран, процесів зростання та відтворення, функціонування шкіри та інших органів. Сафлорова олія при регулярному вживанні в їжу нормалізує рівень холестерину, знижує ризик виникнення кардіологічної патології, активізує регенерацію клітин епітелію та контролює рівень глюкози у крові. Тому питання фармакогностицького дослідження вітчизняних сортів сафлору, розробка методів стандартизації для включення результатів до національної фармакопеї є актуальною.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectfaculty of foreign citizens’ educationuk_UA
dc.subjectsaffloweruk_UA
dc.subjectfatty oiluk_UA
dc.subjectlinoleic aciduk_UA
dc.subjectphytochemical analysisuk_UA
dc.subjectstandardization of herbal drug and fatty oiluk_UA
dc.subjectсафлорuk_UA
dc.subjectжирна оліяuk_UA
dc.subjectлінолева кислотаuk_UA
dc.subjectфітохімічний аналізuk_UA
dc.subjectстандартизація сировини та оліїuk_UA
dc.titlePhytochemical research of lipophilic extract from Safflower (Carthamus)uk_UA
dc.title.alternativeФітохімічне дослідження ліпофільного екстракту сафлору (Carthamus)uk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Харіб Маріем Harib MARIEM.pdf
  Restricted Access
1,64 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.