Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorМалікова, О. В.-
dc.date.accessioned2025-01-24T13:24:53Z-
dc.date.available2025-01-24T13:24:53Z-
dc.date.issued2025-02-
dc.identifier.citationМалікова, О. В. Визначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практиці : кваліфікаційна робота / наук. керівник Л. Перехода. - Харків, 2025. - 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275-
dc.description.abstractДля проведення антигістамінної терапії в педіатричній практиці широко призначаються сиропи, що містять дезлоратадин («Дезлоратадин», «Алердез», «Ерідез», «Алергомакс»). Метою дослідження було визначення концентрації сахарози в цих сиропах з використанням «Фотоколоримет- ричного гексаціанофератного методу» описаного в ДСТУ 5059:2008. Згідно одержаних результатів, кількісний вміст сахарози в 1 мл досліджуваних сиропів знаходиться в діапазоні 404–520 мг, що додає до раціону дитини 2,5 г доданих цукрів (15 % добової норми). Робота загальним об’ємом 40 сторінок, вона включає 3 розділи, висновки, 3 таблиці, 3 рисунки, 4 схеми, 31 джерело літератури.uk_UA
dc.description.abstractThe aim of the study was to determine the quantitative content of sucrose in Desloratadine, Allerdes, Erides, Allergomax syrups containing desloratadine, which are widely used in paediatric practice for antihistamine therapy. For the experimental determination of sucrose concentration in syrups, the ‘Photocolourimetric hexacyanoferrate method’ according to DSTU 5059:2008 was chosen. According to the results obtained, the quantitative sucrose content in 1 ml of the studied syrups is in the range of 404-520 mg, which adds 2.5 g of added sugars (15% of the daily value). The work consists of an introduction, 3 chapters, general conclusions, a list of references. It is set out on 40 pages, includes 3 tables, 4 schemes, 3 pictures, 31 references.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра фармацевтичної хіміїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Фармаціяuk_UA
dc.subjectсахарозаuk_UA
dc.subjectкількісний вмістuk_UA
dc.subjectгексаціанофератний фото- колориметричний методuk_UA
dc.subjectантигістамінна активністьuk_UA
dc.subjectsucroseuk_UA
dc.subjectquantitative contentuk_UA
dc.subjectphotocolourimetric hexacyanoferrate methoduk_UA
dc.subjectantihistamine activityuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleВизначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практицuk_UA
dc.title.alternativeDetermination of sugar concentration in anti-allergic syrups used in pediatric practiceuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
МАЛІКОВА Олена Кваліфікаційна робота 06.02.2025.pdf1,57 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.