Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34381
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorВнукова, Д. О.-
dc.date.accessioned2025-02-07T12:50:06Z-
dc.date.available2025-02-07T12:50:06Z-
dc.date.issued2025-02-
dc.identifier.citationВнукова, Д. О. Удосконалення виробництва добавки дієтичної на основі амінокислоти L-аргініну : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Калюжная. - Харків, 2025. - 83 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34381-
dc.description.abstractРобота присвячена удосконаленню технологічного процесу виробництва дієтичної добавки на основі амінокислоти L-аргініну за рахунок впровадження стадій мікробного синтезу амінокислоти. У роботі проведено аналіз сучасних методів отримання L-аргініну, визначено їх переваги та недоліки, а також обґрунтовано доцільність впровадження мікробного синтезу як ефективної альтернативи існуючому на теперішній час на вітчизняних підприємствах технологіям. Результати роботи включають розробку рекомендацій щодо стадій і параметрів технологічного процесу, оцінку впливу нової технології на екологічність виробництва, а також обґрунтування впроваджених змін. Практичне значення роботи полягає у можливості застосування отриманих результатів на біотехнологічних підприємствах, які займаються виробництвом дієтичних добавок, для підвищення конкурентоспроможності їх продукції.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to improving the technological process of producing a dietary supplement based on the amino acid L-arginine by introducing stages of microbial synthesis of the amino acid. The work analyzes modern methods of obtaining L-arginine, identifies their advantages and disadvantages, and justifies the feasibility of introducing microbial synthesis as an effective alternative to the technologies currently available at domestic enterprises. The introduction of microbial synthesis is based on the use of renewable raw materials and modern biotechnological solutions. The practical significance of the work lies in the possibility of applying the obtained results at biotechnological enterprises engaged in the production of dietary supplements to increase the competitiveness of their products.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет фармацевтичних технологій та менеджментуuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectL-аргінінuk_UA
dc.subjectдієтична добавкаuk_UA
dc.subjectмікробний синтезuk_UA
dc.subjectтехнологія виробництваuk_UA
dc.subjectекологічна безпекаuk_UA
dc.subjectL-arginineuk_UA
dc.subjectdietary supplementuk_UA
dc.subjectmicrobial synthesisuk_UA
dc.subjectproduction technologyuk_UA
dc.subjectenvironmental safetyuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleУдосконалення виробництва добавки дієтичної на основі амінокислоти L-аргінінуuk_UA
dc.title.alternativeImproving of the production of a dietary supplement based on the amino acid L-arginineuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.