Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34486
Название: Організація виробництва рекомбінантного пробіотика
Другие названия: Organization of production of recombinant probiotic
Авторы: Торкаєнко, К. В.
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Біотехнологія;рекомбінантний пробіотик;ферментація;сублімаційна сушка;генетично модифіковані мікроорганізми (ГМО);recombinant probiotic;fermentation;freeze-drying;genetically modified microorganisms (GMOs);КР-2025
Дата публикации: фев-2025
Библиографическое описание: Торкаєнко, К. В. Організація виробництва рекомбінантного пробіотика : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2025. - 70 с.
Краткий осмотр (реферат): Робота присвячена питанням організації виробництва рекомбінантного пробіотика. Розглянуто наукові основи створення рекомбінантних пробіотичних штамів, їх біологічні властивості та перспективи використання у фармацевтичній промисловості. У роботі проведено аналіз технологічного процесу виробництва пробіотичного препарату, що включає культивування, ферментацію, очистку, сублімаційну сушку та фасування. Особлива увага приділена вибору обладнання, розрахунку матеріального балансу, визначенню оптимальних параметрів сублімаційної сушки, а також забезпеченню якості кінцевого продукту. Розглянуто екологічні аспекти виробництва та оцінка безпечності рекомбінантного пробіотика, зокрема можливих ризиків горизонтального перенесення генів та впливу на мікрофлору людини.
The work is devoted to the issues of organizing the production of recombinant probiotics. The scientific foundations of the creation of recombinant probiotic strains, their biological properties and prospects for use in the pharmaceutical industry are considered. The work analyzes the technological process of producing a probiotic preparation, which includes cultivation, fermentation, purification, freeze-drying and packaging. Particular attention is paid to the choice of equipment, calculation of the material balance, determination of optimal freeze-drying parameters, as well as ensuring the quality of the final product. The environmental aspects of production and assessment of the safety of recombinant probiotics are considered, in particular, possible risks of horizontal gene transfer and impact on human microflora.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34486
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.