Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35255
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПристуна, В. В.-
dc.date.accessioned2025-08-15T11:13:58Z-
dc.date.available2025-08-15T11:13:58Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationПриступа, В. В. Організація виробництва білкових гідролізатів на основі водорості Ankistodesmus falcatus : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Калюжная. - Харків, 2025. - 76 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35255-
dc.description.abstractУ роботі досліджено біотехнологічний процес виробництва білкового гідролізату з мікроводорості Ankistrodesmus falcatus. Проаналізовано фізіолого-біохімічні властивості водорості, її потенціал для отримання білкових продуктів та умови культивування. Описано біооб’єкт із акцентом на біосинтез білків і придатність до промислового масштабу. Обґрунтовано технологічний підхід виробництва. Підібрано обладнання (фотобіореактори, фільтр-прес, сушарка), складено технологічну та апаратурну схему. Визначено критичні точки контролю якості з заходами моніторингу. Проаналізовано екологічні аспекти і запропоновано заходи для зменшення впливу. Оцінено можливості впровадження на вітчизняному підприємстві на прикладі ТОВ Агрофірма «Геліантус».uk_UA
dc.description.abstractThe work investigates the biotechnological process of protein hydrolysate production from microalgae Ankistrodesmus falcatus. The physiological and biochemical properties of the algae, its potential for obtaining protein products, and cultivation conditions are analyzed. The bioobject is described with an emphasis on protein biosynthesis and suitability for industrial scale. The technological approach is substantiated. The equipment (photobioreactors, filter press, dryer) is selected, and a technological and instrumental scheme is drawn up. Сritical quality control points with monitoring measures are identified. Environmental aspects are analyzed and measures to reduce the impact are proposed. The possibilities of implementation at a domestic enterprise are assessed using the example of Agrofirma Helianthus LLC, taking into account technical and organizational conditions.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectбілкові гідролізатиuk_UA
dc.subjectсистеми культивування водоростіuk_UA
dc.subjectфотобіореакторuk_UA
dc.subjectprotein hydrolysatesuk_UA
dc.subjectalgae cultivation systemsuk_UA
dc.subjectphotobioreactoruk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleОрганізація виробництва білкових гідролізатів на основі водорості Ankistodesmus falcatusuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of production of protein hydrolysates based on Ankistodesmus falcatus algaeuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.